blaszak Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Zakupiłem swój pierwszy wykrywacz i chciałbym wybrać się nad bzurę w miejsca walk w 1939r.niestety nie wiem gdzie,i czy wogóle jeszcze coś tam zostawiliście dla innych poszukiwaczy:))?Może ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie warto pojechać nad bzurą lub w okolicach Łodzi??Byłbym wdzięczny gdyby ktoś miał jakieś mapki tamtych rejonów.A może jest ktoś z kim można by się było wybrać w tamte rejony??
tomekk Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 witam!Co do okolic Bzury to proponowałbym ci Witkowice tam reszta Polskiej armii przebijała się do Kampinosu.Jest to tak bardzo ogólnie, ja bym ci polecał kupic sobie jakąś książke o terenie na którym chcesz szukać.Ja tak robie i wydaje mi sie że to niezły sposób.Pozdr
Leuthen Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Bodajże w filmie Poszukiwacze zaginionej arki" Indiana Jones czyli Harrison Ford, przemawiając na zajęciach do studentów, wygłasza nastepującą kwestię: Każde odkrycie zaczyna sie w bibliotece". Radzę wszystkim poszukiwaczom (nie tylko blaszakowi), aby wzięli sobie tą sentencję do serca, oprawiali w ramki i powiesili nad łóżkiem etc. , a przede wszystkim przekuli ideę w czyn.
Kowal7 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Popieram...- zacznij najlepiej od biblioteki, bo akurat na ten temat opracowań można znaleźć naprawdę sporo...
kris_kutno Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Bzura jest tak okopana, że cieżko coś fajnego tam już wyciągnąć. Ale może szczęście ci dopisze. Powodzenia
irekis Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 od 2 miesięcy biegam po miejscach bitwy nad bzurą koło Sochaczewa i raczej tylko łuski i to zniszczone oraz odłamki, natomiast pełno dołków po poszukiwaczach
fafik Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 teraz rzeczywiście trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale szukać trzeba, czasem odnajdywałem fanty zupełnie bez kontekstu do terenu, na którym prowadzono działania wojenne.zatem powodzenia pzdr fafik
skyluke Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 Tak , nadal są znaleziska sczególnie w miejscach mniej popularnych. Nawet w szczerym polu, kępy zarośli itd. Spróbuj linię Piątek- Łęczyca, tam poszło pierwsze uderzenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.