Majorian Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Czy to wojskowy klucz? Wydaje mi się, ze podobne używala niemiecka armia. Strzemię jest polskie czy tez niemieckie ? (nie zauważyłem sygnatur). Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Strzemię jest polskie (przynajmniej tak zidentyfikowano moje ,które jest identyczne).pozdrawiam
Majorian Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Dzięki Bjar! Po oczyszczeniu zauważyłem, ze na spodniej stronie strzemion znajdują się regularne minimalne wglębienia (taka warstwa antypoślizgowa":)) Moze ten szczegół ułatwi 100 % identyfikację? Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Efes - stanowczo nie polskie :) Czy przypadkiem nie jakaś I wojna?
efes Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Może i I WŚ.W 39 walczyła tam o wyjście z okrążenia 30DP.pozdr efes
Pytanie
Majorian
Czy to wojskowy klucz? Wydaje mi się, ze podobne używala niemiecka armia. Strzemię jest polskie czy tez niemieckie ? (nie zauważyłem sygnatur). Pozdrawiam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.