Skocz do zawartości

mokro !!!

marmor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
U mnie dziś leje. Jutro zaplanowałem wypad w fajne miejsce - mam Garretta Ace 250. Czy mokra trawa może mu zaszkodzić ?(nie przewiduję aby padało).
Napisano
Też jestem posiadaczem kanarka :D i mokra trawa mu nie przeszkadza. Tylko zwróć uwagę na to jak kładziesz sprzęcik w trawie, bo sie zapomnisz( wyjmując złote dukaty :D ) i Ci się elektronika zamoczy.
Napisano
Dokup sobie do niego osłonę na cewkę i pokrowiec na panel sterowniczy . To powinno zabezpieczyć przed wilgocią.
Napisano

Oslona na cewke nie chroni przed wilgocia tylko przed uszodzeniami od uderzen. Pokrowca na elektronike nie ma - trzeba kombinowac. Podobno pokrowce z innych modeli garretta pasuja. Ja obcialem kaptur ze starej palatki, zrobilem dziurke w jednym miejscu i normalnie idealnie pasuje takie cos jako pokrowiec. Nawet guzik ladnie zapina sie przyczymujac kaptur na pudelku od zasilacza.

Napisano
Mam pokrowiec właśnie od któregoś modelu Garretta . Pasuje idealnie , jest zrobiony ze sztucznego materiału z wszytą grubą folią w miejscu wyświetlacza i przycisków . Na dodatek jest czarny :-) . Chroni przed wilgocią np. w czasie niewielkiego deszczu lub przed błotem kiedy wykrywacz położy się na ziemi . Natomiast osłona cewki jak napisałeś chroni przed uszkodzeniami mechanicznymi tak , że warto ją mieć .
Napisano
to pikaczu obklejony tasma na podlokietniku i z pokrowcem z kaptura z palatki na elektronice. Nie malowalem go bo podobno przez to gwarancje sie traci
Napisano
Spoko - wskaźnik włożyłem w woreczek foliowy i ścisnąłem gumką recepturką - no i działa,zero wilgoci, wszystko suche ! I za friko !
Napisano
Cewki są wodoszczelne, więc poszukiwania w mokrej trawie a nawet wodzie nie powinny zaszkodzić.
Ale kiedy zaczyna padać deszcz, na pudełko z elektroniką zakładam plastikowy worek i starczy.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie