milbas Napisano 30 Kwiecień 2006 Autor Napisano 30 Kwiecień 2006 Witam. Dziś na polu wyskoczyło mi takie cudu - Tarcza w koronie (chociaż czy to aby na pewno w korona ???) Nie ma niestety żadnych bić. Tarcza jest pusta. Pytanko oczywiście - cóż to jest - broszka, odznaczenie ??????Liczę na Wasze sugestie.
skumin Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Ta korona ma dziewięć fleuronów - pałek z perłami - Co oznacza heraldycznie - hrabiego. Pozdrawiam Skumin.
milbas Napisano 30 Kwiecień 2006 Autor Napisano 30 Kwiecień 2006 Witam. Dziś na polu wyskoczyło mi takie cudu - Tarcza w koronie (chociaż czy to aby na pewno w korona ???) Nie ma niestety żadnych bić. Tarcza jest pusta. Pytanko oczywiście - cóż to jest - broszka, odznaczenie ??????Liczę na Wasze sugestie.
Pytanie
milbas
Witam. Dziś na polu wyskoczyło mi takie cudu - Tarcza w koronie (chociaż czy to aby na pewno w korona ???) Nie ma niestety żadnych bić. Tarcza jest pusta. Pytanko oczywiście - cóż to jest - broszka, odznaczenie ??????
Liczę na Wasze sugestie.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.