Skocz do zawartości
  • 0

a teraz coś trudniejszego...

karlol

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

po wydobyciu i odkręceniu wind, kół i błotników, opony Firmy Dunlop chyba 750 z tego co pamiętam , i tak czeka na konserwacje.

Napisano
których cięgien yonny??jak tam bede to zrobię ta fote ale narazienie chce mi sie iśc bo deszcz pada, jestes zawiedziony a masz może gdzies fote jak wygląda laweta razem z działem?? na google niewiele znalazłem.

terenu niestety nie podam bo tam jest jeszcze pare sygnałów ale samemu kopać tam mi sie niechce bo znowu coś dużego będzie i znowu problemy z wyciąganiem gratów.
Napisano
Ale windy na tym pozyzej nie ma, a w wykopanym byla.
Ta winda mi sie nie podoba, bo winda zaklada ze cos sie wsuwalo od przodu, jak linka (czyli tak jak idea z lodzia).

Zas przyczepy to podjezdzaly pod i podnoszono do gory dzialo? Czy ktos wie jak wygladala procedura skladania/rozkladania flaka?

Czy byla tam uzywana winda?
Napisano

tym razem okładka od modelu, ale widoczna jest przyczepka (trochę uproszczony rysunek) z windą", co do procedury to polegała na tym, że składano boczne ogony działa (posiadające zaczepy), podjeżdżano przodem przyczepki do działa, mocowano cięgna od windy do zaczepów i używając windy wciągano działo na przyczepkę
pzdr

Napisano
kolego pucior nie siem mi tu wrogiej propagandy

działo nie posiadało OGONOW
działko miało trójkatna podstawe stało na 3 nózkach i miało 3 miejsca mocowania do wózka
wtaczano wózek nad działko gdy punkty mocowania sie pokryły przod wozka oposzczano (pochylano) i zaczepiano o przod podstawy zaczep był na przedłuzeniu dyszla czego nie ma na twoich fotkach nastepnie wózek podnoszono do poziomu i poprzez wciagarki na koncu każdego ramienia wózka zaczepiano i podnoszono pozostała czesc podstawy z działkiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie