karlol Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Napisano 28 Kwiecień 2006 no właśnie głowię się nad tym od dłuzszego czasu...a kuku...:)
karlol Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Napisano 28 Kwiecień 2006 po wydobyciu i odkręceniu wind, kół i błotników, opony Firmy Dunlop chyba 750 z tego co pamiętam , i tak czeka na konserwacje.
karlol Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Napisano 28 Kwiecień 2006 i tyłem zajeżdzamy mam nadzieje że równie szybko zostanie ta laweta zidentyfikowana jak to koło :)
pucior Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Mylić się rzeczą ludzką jest... Dzięki za fachowe info i pozdrawiam
mietek Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Podstawa do przewozu dzialka p-lot 20mm. Nie wiem jaka odmiana.
mietek Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Teraz zobaczylem te winde, nie wiem co takowa by robila przy dzialku?
karlol Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Napisano 28 Kwiecień 2006 no nie do tego ...http://www.odkrywca.pl/galerie.php?nazwa=flak38 gdyby udało sie ustalic odmiane byłbym bardzo wdzięczny.
yoony Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 mialo byc cos trudniejszego jestem zawiedzionypodwozie do flak 43 37 mm
yoony Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 mozna prosic wiecej zdjec łaczenia tych ciengien ?
marek123 Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 bardzo ładny teren na kopanie ;-) no i ciekawe fanty wychodza...mozesz napisac gdzies to dorwał ?pozdro Marek
nww Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 mi to raczej wygląda na wózek do łodzi saperskiej
karlol Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Napisano 29 Kwiecień 2006 których cięgien yonny??jak tam bede to zrobię ta fote ale narazienie chce mi sie iśc bo deszcz pada, jestes zawiedziony a masz może gdzies fote jak wygląda laweta razem z działem?? na google niewiele znalazłem.terenu niestety nie podam bo tam jest jeszcze pare sygnałów ale samemu kopać tam mi sie niechce bo znowu coś dużego będzie i znowu problemy z wyciąganiem gratów.
mietek Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Ale windy na tym pozyzej nie ma, a w wykopanym byla.Ta winda mi sie nie podoba, bo winda zaklada ze cos sie wsuwalo od przodu, jak linka (czyli tak jak idea z lodzia). Zas przyczepy to podjezdzaly pod i podnoszono do gory dzialo? Czy ktos wie jak wygladala procedura skladania/rozkladania flaka?Czy byla tam uzywana winda?
karlol Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 fota pojawiła sie kiedyś na forum, ale do tej mojej nie pasują windy i inne detale.
pucior Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 tym razem okładka od modelu, ale widoczna jest przyczepka (trochę uproszczony rysunek) z windą", co do procedury to polegała na tym, że składano boczne ogony działa (posiadające zaczepy), podjeżdżano przodem przyczepki do działa, mocowano cięgna od windy do zaczepów i używając windy wciągano działo na przyczepkępzdr
yoony Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 kolego pucior nie siem mi tu wrogiej propagandy działo nie posiadało OGONOW działko miało trójkatna podstawe stało na 3 nózkach i miało 3 miejsca mocowania do wózka wtaczano wózek nad działko gdy punkty mocowania sie pokryły przod wozka oposzczano (pochylano) i zaczepiano o przod podstawy zaczep był na przedłuzeniu dyszla czego nie ma na twoich fotkach nastepnie wózek podnoszono do poziomu i poprzez wciagarki na koncu każdego ramienia wózka zaczepiano i podnoszono pozostała czesc podstawy z działkiem
Pytanie
karlol
no właśnie głowię się nad tym od dłuzszego czasu...
a kuku...:)
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.