bartekl23 Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 Witam!Niby to zwykły klucz, ale znaleziony w miejscu wielkich bitew pancernych w 1944 roku. Zainteresował mnie krzyż znajdują cy się pośrodku tego przedmiotu. Jest on podobny do takiego jakie miały namalowane niemieckie pojazdy i samoloty w II wś.Proszę o pomoc...bartekl23
bartekl23 Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 Witam!Niby to zwykły klucz, ale znaleziony w miejscu wielkich bitew pancernych w 1944 roku. Zainteresował mnie krzyż znajdują cy się pośrodku tego przedmiotu. Jest on podobny do takiego jakie miały namalowane niemieckie pojazdy i samoloty w II wś.Proszę o pomoc...bartekl23
bjar_1 Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 Chyba jednak nie jest to specjalistyczny klucz do działka 2 cm K38.Nic nie wiem o takim działku ,no chyba ze o:2 cm KwK 382 cm Flakvierling 38pzdr.bjar_1
bartekl23 Napisano 6 Sierpień 2003 Autor Napisano 6 Sierpień 2003 Witam!Mógłby ktoś mi coś więcej powiedzieć o tym przedmiocie? Z góry dziękuję...bartekl23
Gość Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 Też kiedyś wykopałem klucz, niestety tak źle leżał, że wyżarło mu sygnatury. Też były w takich prostokątach. Co ciekawe, onaczenia numeracji się trochę zachowały i są wklęsłe, a nie wypukłe jak teraz. Leżał 10 cm w piasku na drodze.Pozdrawiam
okejos Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 hmm. niemieckie klucze raczej były dokładnie znakowane ...
Domino(*) Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Witam!Ja stawiam że to niemiecki klucz. Pzdr
Pytanie
bartekl23
Witam!
Niby to zwykły klucz, ale znaleziony w miejscu wielkich bitew pancernych w 1944 roku. Zainteresował mnie krzyż znajdują cy się pośrodku tego przedmiotu. Jest on podobny do takiego jakie miały namalowane niemieckie pojazdy i samoloty w II wś.
Proszę o pomoc...
bartekl23
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.