bartekl23 Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2003 Witam!Niby to zwykły klucz, ale znaleziony w miejscu wielkich bitew pancernych w 1944 roku. Zainteresował mnie krzyż znajdują cy się pośrodku tego przedmiotu. Jest on podobny do takiego jakie miały namalowane niemieckie pojazdy i samoloty w II wś.Proszę o pomoc...bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2003 Witam!Niby to zwykły klucz, ale znaleziony w miejscu wielkich bitew pancernych w 1944 roku. Zainteresował mnie krzyż znajdują cy się pośrodku tego przedmiotu. Jest on podobny do takiego jakie miały namalowane niemieckie pojazdy i samoloty w II wś.Proszę o pomoc...bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2003 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 Chyba jednak nie jest to specjalistyczny klucz do działka 2 cm K38.Nic nie wiem o takim działku ,no chyba ze o:2 cm KwK 382 cm Flakvierling 38pzdr.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 6 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2003 Witam!Mógłby ktoś mi coś więcej powiedzieć o tym przedmiocie? Z góry dziękuję...bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 Też kiedyś wykopałem klucz, niestety tak źle leżał, że wyżarło mu sygnatury. Też były w takich prostokątach. Co ciekawe, onaczenia numeracji się trochę zachowały i są wklęsłe, a nie wypukłe jak teraz. Leżał 10 cm w piasku na drodze.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 hmm. niemieckie klucze raczej były dokładnie znakowane ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 Witam!Ja stawiam że to niemiecki klucz. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bartekl23
Witam!
Niby to zwykły klucz, ale znaleziony w miejscu wielkich bitew pancernych w 1944 roku. Zainteresował mnie krzyż znajdują cy się pośrodku tego przedmiotu. Jest on podobny do takiego jakie miały namalowane niemieckie pojazdy i samoloty w II wś.
Proszę o pomoc...
bartekl23
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.