kubas Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 Mam takie pytanie do wszystkich na forum czy może ktoś znalazł nieśmiertelniki ostlegionów albo jakieś inne związane z ludami byłego ZSRR w służbie wehrmachtu?? czy często zdarzają się takie znaleziska??
generał w. Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Na mierzei i Helu to prawie normalka, gdyż wschodnich ochotników nie ewakuowano.
milbas Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 JA mam coś takiego :-).pozdrawiamMILBAS (Ps. nie z mierzeji, nie z helu ale z naszego pięknego mazowsza)
bjar_1 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Z okolicy :górna - Aserbaidsch.Inf.Btl.817
bjar_1 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 górna - Turkest.Btl.II.384chodzi Ci o oddziały ochotnicze" z nazwy czy też o skróty oznaczające ochotników" na blaszkach z typowo niemieckich oddziałów?
kubas Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Napisano 29 Kwiecień 2006 Chodzi mi głównie o nieśmiertelniki ostlegionów.
tosh Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 witamNiesmiertelniki ostlegionow nie sa sprawa niezwykla w okolicach Radomia. Juz pod koniec 1939 roku Niemcy przystapili do organizacji wielkiego poligonu szkolno-doswiadczalnego zlokalizowanego na polnoc od Radomia. Centrum poligonu miescilo sie w Kruszynie i obejmowalo duzy obszar Puszczy Stromieckiej i terenow na wschod od linii kolejowej Radom-Warszawa. Na tym poligonie szkoleni byli renegaci z RONA (Ruskaja Oswoboditielnaja Armia), o czym swiadcza rowniez czesto znajdywane na terenie poligonu luski od Mosina, w ktore byli uzbrojeni. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.