Skocz do zawartości

ciekawostki 2 z ostatniego czasu

myszaniołek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jechałem sobie po świętami do domu przejezdzając przez Drzewice minołem zielonego Mana z laweta który wiózł w kierunku Łodzi coś bliżej nie określonego owiniętego plandeką ale na 80% widzialem wystajace z pod tego koła transportera poł gasienicowego dodam ze wszystko było solidnie zabłocone czy ktoś może ten temat troche rozjaśnic ?

2 rzecz
Mój dobry kolega ze studjów przy naszym ostatnim spotkaniu
powiedział mi że w okolicach jego rodzinnego Głuchowa
jakiś kolekcjoner" z Łodzi gromadzi wraki pojazdów
wspominał cos o jakiejś chali poprosiłem go wiecej i mam objecane ze spróbuje się dowiedzieć przy najbliższej okazji
ale zapytuje panów czy i na ten temat czegoś nie wiecie ?
Napisano
To co widziałeś pod plandeką to zapewne była Tatra OT 810, ta co na Bzurze była.
A co do hali, to byłem tam :) Rzeczywiscie jest tam sporo wraków czekających na remont. Ale też jest kilka naprawdę fajnych pojazdów, dobrze zadbanych :)
Ps. Niewiem czemu słowo kolekcjoner napisałeś w cudzysłowie :P
Napisano
Sd.Kfz. 6?
Pieciotonowka jest o ponad pol metra dluzsza od Sd.Kfz. 251...Nie wspominajac juz o takim detalu, jak to, ze jest o wieeeeele rzadsza.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Witam. Kierowca ode mnie z firmy wracał niedawno z Katowic do centrum kraju i gdzieś między Częstochową a Łodzią widział przewożony na lawecie jakiś wojskowy pojazd utytłany w błocie. Niestety jest w tym temacie kompletnie zielony i nie potrafił powiedzieć nic bliższego. Stwierdził jedynie iż wyglądał na stary i jakby przed chilą wyciągniętogo z błota.
Co by nie mówić, informacja myszaniołka się potwierdza.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie