myszaniołek Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Napisano 24 Kwiecień 2006 Jechałem sobie po świętami do domu przejezdzając przez Drzewice minołem zielonego Mana z laweta który wiózł w kierunku Łodzi coś bliżej nie określonego owiniętego plandeką ale na 80% widzialem wystajace z pod tego koła transportera poł gasienicowego dodam ze wszystko było solidnie zabłocone czy ktoś może ten temat troche rozjaśnic ? 2 rzecz Mój dobry kolega ze studjów przy naszym ostatnim spotkaniu powiedział mi że w okolicach jego rodzinnego Głuchowa jakiś kolekcjoner" z Łodzi gromadzi wraki pojazdów wspominał cos o jakiejś chali poprosiłem go wiecej i mam objecane ze spróbuje się dowiedzieć przy najbliższej okazji ale zapytuje panów czy i na ten temat czegoś nie wiecie ?
Cube Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 To co widziałeś pod plandeką to zapewne była Tatra OT 810, ta co na Bzurze była.A co do hali, to byłem tam :) Rzeczywiscie jest tam sporo wraków czekających na remont. Ale też jest kilka naprawdę fajnych pojazdów, dobrze zadbanych :) Ps. Niewiem czemu słowo kolekcjoner napisałeś w cudzysłowie :P
yoony Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 cube tatra jest zołta i az swieci :)wraka udawac nie moze
myszaniołek Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 chodzi o Głuchuw na północny wschód od Łodzi a nie na zachód co do wraka obstawiał bym raczej 6 to było troche zamałe na 251
Grendel Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Sd.Kfz. 6?Pieciotonowka jest o ponad pol metra dluzsza od Sd.Kfz. 251...Nie wspominajac juz o takim detalu, jak to, ze jest o wieeeeele rzadsza.PozdrowieniaGrendel
grubas Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Witam. Kierowca ode mnie z firmy wracał niedawno z Katowic do centrum kraju i gdzieś między Częstochową a Łodzią widział przewożony na lawecie jakiś wojskowy pojazd utytłany w błocie. Niestety jest w tym temacie kompletnie zielony i nie potrafił powiedzieć nic bliższego. Stwierdził jedynie iż wyglądał na stary i jakby przed chilą wyciągniętogo z błota.Co by nie mówić, informacja myszaniołka się potwierdza.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.