POliSH Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Wczoraj oto z pod ziemi wyszła,pozłacana brozka,monetka z 1771r solid,3stare guziczki,i klamra chyba luftwaffe??,obok niej fajna stara łyżeczka i ramka na zdjecie z napisem:TIROL sorry za słaba jakość fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Solid mam tylko jedna strone po drugiej pisze:SOLIDREGN T lub IPRUSS1771 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 guziczki jeden wiekszy drugi mniejszu takie same wzory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 i guziczek 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 i łyżeczka pisze pod spodem ALPAKA to chyba twarzywo, z którego została wykonana?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 I ramka z napisem:TIROL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 I debiut klamra,luftwaffe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Chodzi oto,że solid'a zrobiłem fotke tylko jednej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Tak, to tworzywo.Klamra aluminiowa Luftwaffe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Ta ramka z napisem Tirol" nie jest od zdjecia lecz od obrazka z serii WHW. Ciekawe trafieniaPozdrawiam Tomislaw1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz F Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Co to jest ta seria WHW??? Ja mam taką ramkę tylko z napisem Niderdonau (Dolny Dunaj).Pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 po polsku znaczki za pomoc zimową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gufer Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 WItam i gratuluje znaleziska! Ta monetka to jest szeląg pruski a z tyłu pisze SOLID REGNI PRUSS. Kiedyś znalazłem taką samą z tym,że na mojej jest data 1776.Na awersie są pokrywające się inicjały FR od króla Fridericus Rex.Pozdrawam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 WHW brzmi w calosci Winter Hilfs Werk. Sa to pewnego rodzaju cegielki" na rzecz przemyslu wojskowego i nie tylko. Cos w rodzaju Wielkiej Orkiestry Światecznej Pomocy (tyle ze sprzed ponad 60 lat) tylko tyle ze zamiast serduszek kupowano znaczki , figurki, kartki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 witam tu jest link do postu w którym razem z osterode dlaiśmy sporo fotek wpinek, figurek i innych znaczków pomocy zimowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 no tak zapomniałem o linku:http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=182904#183096 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.