Skocz do zawartości
  • 0

co to jest

jacekkania

Pytanie

Napisano

prosze o pomoc w identyfikacii jest to żułty proszek ktury sie pali i daje żułtozielony dym nie jest to biały fosfor znajduje sie w bombach 220mm moge sie mylić o pare mm bomby podobne są na innym moim poście mam pecha same rozrywki ps. posiadam tylko zdięcia i nie pamiętam gdzie to znalazłem to dla tych zainteresowanych z komendy głuwnej:)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzienki ale nie jast to proch wiem jak on wygląda dlatego umieściłem to na forum nie mam pojęcia co to jest wiem nie jest to proch,siarka ani znany mi materiał wybuchowy po podpaleniu wytwarza sie zielony dym strasznie żrący a jest tego że by nie jedna jednostka nie pomieścila w magazynach
poza tym jest to okolo 300 metrów od osiedla mieszkaniowego nie zgłosze tego bo raz miałem kłopoty wzieli mnie za chadlaża takim paskudzywem teraz nie ryzykuje nie pamietam gdzie to było dokladnie i raczej nie trafie w to miejsce:)
ps.zmieni sie prawo zmieni sie nastawienie ludzi
Napisano
Jakiś kwas pikrynowy albo kordyt czyli odmiana prochu nitroglicerynowego. Tak właśnie wyglądały : ziarna i w kolorze żółtawym.
Napisano
czy jest to niebezpieczne to znaczy czy ten proch jest bardziej wybuchowy słyszałem o nim ale nie moge nic ja jego temat znaleśc i czy takie bomby były używane w całej 2 wojnie czy na samym jej końcu no i kto mugł to zakopać w tak wielkiej ilości zwłaszcza że w czasie wojny były już tam domy po wojnie też a teraz to już duże osiedle widziałem lej po jednej podobnej bombie był wielki a co dopiero po kilkudziesięci.jeszcze jedno czy jest możliwość że jest to coś biologiczne za info z góry dzienki
Napisano

prosze o pomoc w identyfikacii jest to żułty proszek ktury sie pali i daje żułtozielony dym nie jest to biały fosfor znajduje sie w bombach 220mm moge sie mylić o pare mm bomby podobne są na innym moim poście mam pecha same rozrywki ps. posiadam tylko zdięcia i nie pamiętam gdzie to znalazłem to dla tych zainteresowanych z komendy głuwnej:)

Napisano
WItam kilka mc temu pytałem o agregat niestety niestety wtedy nie mogłem odpisac jeśli możesz to prosze o kontakt!!!!
Napisano
wygladem przypomina sirke ale pali sie zupełnie innaczej straszny płomien i szybko jak proch dodam że na skrzyni było cos takiego jak w szpitalu przy rendgrenie jeden napisał że to broń biologiczna jest ro możlwe prosze o podpowiedz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie