tkir Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2003 Witam Czy ktoś mógłby mi powiedzieć od czego jest ta łuska i ewentualnie kto ja wyprodukował. Wysokość 57-58 mm. kaliber ok 7-8 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkir Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2003 ... i jeszcze fotka z oznaczeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 Hmmm... ciekawa łuseczka. Nie spotkałem się do tej pory z takim czymś. Po kształcie łuski podobna jest do węgierskiego Mannlichera kal. 8 mm ,ale to chyba nie to.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 Witam!Jest to na pewno łuska z duńskiego naboju 8 mm Krag (bodaj 8X58?).Pozdrawiam,Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkir Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2003 Dziekuje bardzo za pomoc.Ciekawe z kąd się wzieły te łuski w miejscu walk niemiecko-rosyjskich z 45r. Czyżby niemcy (volkssturm ?? )pod koniec wojny używali duńskich karabinow ?Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
tkir
Witam
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć od czego jest ta łuska i ewentualnie kto ja wyprodukował. Wysokość 57-58 mm. kaliber ok 7-8 mm
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.