TIX Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Panowie, prosze o pomoc. Potrzebuje schemat Panzerfausta 60 - dokładniej mechanizmu spustowego. Jeśli macie zdjęcia to też bardzo chętnie przyjmę. Przeszukałem googlami dziesiątki zdjęć ale bardzo słabo to widać :/. Moja pancer-rura choć ładnie zachowana i odrdzewiona niestety okazała się odrobine niekompletna - własnie spustu brakuje :(
TIX Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 ooo..dziękuje - spust jakoś na tej podstawie wykonam :-) a ktoś moze mi powiedzieć w jaki sposób sprężyna z iglicą była naciągana przez łyżke spustu ? jakiś zaczep ? Z tego co doczytałem to kolejno były wykonywane czynności1) zawleczka ( między gruchą a rurą na szczycie celownika)2) rozłożenie celownika 3) odbezpieczenie ( przednoia część spustu )4) naciągnięcie sprężyny5) naciśniecie spustu ... i własnie ostatnie 2 rzeczy mnie najbardziej interesują teraz :)
Sirpiotr Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Witam. Na Twim miejscu dałbym se siana z dorabianiem, widziałem takie spusty na allegro za grosze. Pozdr.
Grzesio Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 A propos tej procedury...1. Tak;2. Tak (złożony blokował spust);3. Tak - ale nie 'przednia część spustu', tylko ten suwak z poprzeczką przesunąć do przodu (w tylnym położeniu blokował spust);4 & 5. To jedno i to samo. Mechanizm spustowy Pzf 60 m miał samonapinanie - naciścięcie na spust powodowało jednocześnie napięcie płaskiej sprężyny uderzeniowej z iglicą opartej o sworzeń w tylnej części dźwigni spustowej - dalsze naciskanie powodowało zsunięcie się sprężyny ze sworznia - i bum.PzdrGrzesiu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.