Skocz do zawartości

Panzerfaust

TIX

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, prosze o pomoc. Potrzebuje schemat Panzerfausta 60 - dokładniej mechanizmu spustowego. Jeśli macie zdjęcia to też bardzo chętnie przyjmę. Przeszukałem googlami dziesiątki zdjęć ale bardzo słabo to widać :/. Moja pancer-rura choć ładnie zachowana i odrdzewiona niestety okazała się odrobine niekompletna - własnie spustu brakuje :(

ooo..dziękuje - spust jakoś na tej podstawie wykonam :-) a ktoś moze mi powiedzieć w jaki sposób sprężyna z iglicą była naciągana przez łyżke spustu ? jakiś zaczep ? Z tego co doczytałem to kolejno były wykonywane czynności

1) zawleczka ( między gruchą a rurą na szczycie celownika)
2) rozłożenie celownika
3) odbezpieczenie ( przednoia część spustu )
4) naciągnięcie sprężyny
5) naciśniecie spustu ...

i własnie ostatnie 2 rzeczy mnie najbardziej interesują teraz :)

• 3 weeks later...
A propos tej procedury...
1. Tak;
2. Tak (złożony blokował spust);
3. Tak - ale nie 'przednia część spustu', tylko ten suwak z poprzeczką przesunąć do przodu (w tylnym położeniu blokował spust);
4 & 5. To jedno i to samo. Mechanizm spustowy Pzf 60 m miał samonapinanie - naciścięcie na spust powodowało jednocześnie napięcie płaskiej sprężyny uderzeniowej z iglicą opartej o sworzeń w tylnej części dźwigni spustowej - dalsze naciskanie powodowało zsunięcie się sprężyny ze sworznia - i bum.

Pzdr

Grzesiu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie