TIX Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Panowie, prosze o pomoc. Potrzebuje schemat Panzerfausta 60 - dokładniej mechanizmu spustowego. Jeśli macie zdjęcia to też bardzo chętnie przyjmę. Przeszukałem googlami dziesiątki zdjęć ale bardzo słabo to widać :/. Moja pancer-rura choć ładnie zachowana i odrdzewiona niestety okazała się odrobine niekompletna - własnie spustu brakuje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Mam nadzieje, że się przyda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 3.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 ooo..dziękuje - spust jakoś na tej podstawie wykonam :-) a ktoś moze mi powiedzieć w jaki sposób sprężyna z iglicą była naciągana przez łyżke spustu ? jakiś zaczep ? Z tego co doczytałem to kolejno były wykonywane czynności1) zawleczka ( między gruchą a rurą na szczycie celownika)2) rozłożenie celownika 3) odbezpieczenie ( przednoia część spustu )4) naciągnięcie sprężyny5) naciśniecie spustu ... i własnie ostatnie 2 rzeczy mnie najbardziej interesują teraz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Witam. Na Twim miejscu dałbym se siana z dorabianiem, widziałem takie spusty na allegro za grosze. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 A propos tej procedury...1. Tak;2. Tak (złożony blokował spust);3. Tak - ale nie 'przednia część spustu', tylko ten suwak z poprzeczką przesunąć do przodu (w tylnym położeniu blokował spust);4 & 5. To jedno i to samo. Mechanizm spustowy Pzf 60 m miał samonapinanie - naciścięcie na spust powodowało jednocześnie napięcie płaskiej sprężyny uderzeniowej z iglicą opartej o sworzeń w tylnej części dźwigni spustowej - dalsze naciskanie powodowało zsunięcie się sprężyny ze sworznia - i bum.PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.