Gość Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 witajcie, szukam wszelkich materiałów o 4 pancernej wehrmachtu, od stycznia do maja 1945 roku, z góry dziękuję
beaviso Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Zgłoś się do mnie na priv. Jeżeli tylko nie bulwersuje Cię przekazywanie skanów książki - będziesz zadowolony!Na pewno w tej chwili Ci tego nie wyślę, ale wieczorem / w nocy się postaram. Nie wiem też, czy pliki nie są zbyt duże - ja mam to na CD - ale w razie czego zrobię JPG i je trochę zmniejszę.Ja interesowałem się 4.PzDiv. ze względu na udział w obronie mojego Gdańska. Tzn. Gdańsk jest mój", bo im się ta obrona nie udała... Ehhh, historia :) pozdrawiam,M.
Gość Napisano 24 Lipiec 2003 Napisano 24 Lipiec 2003 Również interesuje mnie 4.PzDiv a szególnie jej działania pod koniec wojny w Borach Tucholskich.Może wymienimy się informacjami?
Gość Napisano 24 Lipiec 2003 Napisano 24 Lipiec 2003 dziękuję za materiały z góry, ja mieszkam w Bytowie, gdzie 4 (okolice Piaszna i Rekowa też się biła). to chyba najlepsza jednostka bojowa, która walczyła w obronie Gdańska...pozdrowionka dla wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.