kruku Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Serdecznie zapraszam w imieniu organizatorów wszystkich poszukiwaczy skarbów, eksploratorów, miłośników historii, archeologów oraz sympatyków Gór Sowich do uczestnictwa w XXII Międzynarodowym Zlocie Miłośników Eksploracji.Tegoroczny zlot odbędzie się w Górach Sowich. Prawdopodobnie wielu z Was już odwiedziło ten teren samodzielnie bądź uczestniczyło w zlocie z lat poprzednich, który również obejmował ten teren. Zastanawiałem się długo nad lokalizacją tegorocznego zlotu, jednak wybór należał do Was. To dzięki Waszemu głosowaniu okazało się gdzie chcecie spędzić wiosenny zlot. Organizowana impreza z pewnością wniesie wiele nowego do Waszej znajomości regionu. Odwiedzimy nowoudostępniony kompleks Włodarz, dowiemy się o postępie prac w kompleksach Rzeczka i Osówka. Poznamy od piwnic Pałac w Jedlince będący podczas wojny siedzibą organizacji TODT. Wejdziemy do wyrobisk kopalni Piast, a także zwiedzimy przepiękny zamek Książ. Być może właśnie podczas tego zlotu zostaną odkryte tajemnice RIESE i to właśnie Wy będziecie ich Odkrywcami.szczegoly pod adresem: www.zlot.poszukiwania.pljeszcze raz serdecznie zapraszam.kruku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RESTY Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 napewno się wybiorę i to chyba z rodzinką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 witam ,ja w imieniu Banderasa:)))czy ktos z wawki lub okolic sie wybiera na zlot??i ma moze miejsca ze 2 w aucie dla Banderasa i p.Smetkowskiego??tel.604-694-845 pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 jedzie ktos jutro z Wrocławia lub przez Wrocław ? zabrałbym sie pzdr !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Zlot się odbył, a na forum nie ma żadnej reakcji. Smutne.Jeszcze smutniejsze, że na Zlocie nie było nikogo z redakcji Odkrywcy (przynajmniej do soboty), pisma, które zajmuje się eksploracją. Zlot to jedno z głównych wydarzeń naszego środowiska. Można nie tylko spotkać ludzi, ale i wymienić doświadczenia, posłuchać wieści z różnych stron Polski. Nie było także nikogo z redakcji Innych Oblicz Historii, mimo, że logo gazety widniało na plakietkach zlotowych. No ale to już mniejsze zło, bo profil gazety to bardziej historia, a nie eksploracja. Jakąś zapaść widzę w naszym środowisku. Chyba nawet trochę trudno mowić o środowisku, bo taka struktura opiera się na jakichś ramach. U nas funkcjonują raczej jednostki lub małe ziomkostwa". Tylko, że taka formuła nie ma siły i wpływów na zewnątrz. Mamy ciekawe hobby i żadnej siły przebicia, czy wręcz obrony przed zepchnięciem nas na margines (nawet prawny, co już się dzieje).Bardzo się cieszę, że moglem spotkać kilka osób, które znałem dotychczas wirtualnie. Dlatego Organizatorom bardzo dziękuję za ciężką pracę i poświęcenie. Było fajnie i będzie jeszcze lepiej. Nie wiem kto będzie robił kolejny Zlot, ale z chęcią przyłączę się do przygotowań. pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 nie bylem na calym zlocie tylko kilka godzin moglismy poswiecic z nasza grupka by pobyc tam razem spodziewalem sie wiecej osob i znajomych twarzy , no coz nie kazdemu pasuje zawsze :)z O byla Magda bo zartowalismy pzdr uczestnikow wszystkich !!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojak33 Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Ze swojej str. pragne serdecznie Krukowi i organizatorom podziekowac za wspanialy zlot dzieki ktoremu mozna bylo odpoczac od codziennosci i zobaczyc wyjatkowe miejsca!! Jestem wdzieczny za tak fajny zlot i atmosfere na nim panujaca! Organizacja takiej imprezy to ogromny wysilek ktory doceniam i dziekuje! Dziekuje takze za zbiorowy srodek transportu ktory dla mnie na kazdym zlocie jest nieoceniony bo dzieki niemu(autobusowi) nie mam stresu ze po drodze do obiektu zle zkrece i sie zgubie:) poza tym autobus ulatwia integracje" srodowiskowa:)Jeszcze raz Kruku dziekuje za wspaniala impreze!!Niestety wg mnie Kudi ma racje, nie jestesmy w stanie zespolic sie w calosc, najprawdopodobniej wynika to z checi pozostania anonimowym i iewychylania sie" w trudnych dzisiejszych czasach:( ale moze kiedys sie uda:)pozdrawiam wszystkichtomek (red nexia:)w-33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 ja byłem tam na wycieczce ale przed zlotem koło 16 a zlot zaczynał się później ale pałac mi się podobał miałem tam zostać ale nie miałbym czym wrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 A jeszcze byłem w sobote a człowiek który nas oprowadzał powiedział nam o zlocie i po zwiedzaniu z nim troche z ojcem rozmawialiśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek P Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Jaaakieś fotki????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Jedna z fotek. Nie miałem wiele czasu, żeby je robić :) Dużo innych rzeczy się działo.pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 i jeszcze jedno przy amiocie organizacyjnym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzzy Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 zdjęcia i relacja wkrótce będą - dzisiaj przesłałem krukowi wszystkie zdjęcia - jest tego ponad pół tysiąca - myślę, że w najblizszych dniach na pewno coś pokaże się na stronie pozlotowej.pozdroMuzzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek P Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 A można prosić linka do tej stronki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruku Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 witajcie,pierwsza galeria, ktora mozecie obejrzec juz umiescilem. Zapraszam pod adreshttp://www.poszukiwania.pl/cooper/index.php?cat=32mam nadzieje, ze link nie zostanie usuniety.pozdrawiamkruku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redaktor Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Witaj KudiBardzo się mylisz pisząc, że na zlocie nie było nikogo z redakcji Odkrywcy. Tłumaczy Cię jedynie fakt, że byłes tylko parę godzin i faktycznie mogłeś nie wiedzieć, że redakcję reprezentowała Magda Haber,prezes wydawnictwa. Tylko skoro zostałeś o tym fakcie poinformowany przez Magdę (w mailu), nie napiszesz, że sie pomyliłeś?Każdemu się zdarza. Przyznać sie do błędu to nie grzech.A pełną relację ze zlotu, napisana przez Magdę polecam w najnowszym numerze Odkrywcy. Co do redakcji IOH, to nie znam przyczyn braku ich obecności, ale zdając sobie sprawę, jak czasami trudno wygospodarowac czas w natłoku redakcyjnych obowiązków i licznych wyjazdów, podejrzewam, że to było głównym powodem,a nie brak zainteresowania. Ty jako marketingowiec musisz bywać na różnych imprezach, tym bardziej, że na zlocie promowałeś waszą książkę. pozdrawiamIzabela Kwiecińska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Magdy rzeczywiście nie spotkałem, ale nawet gdybym spotkał to ona jest prezesem spółki, a nie redaktorem. Dla mnie więc z redakcji nie było nikogo. Nikogo, kto porozmawiałby z nowymi ludźmi na zlocie, kto korzystjąc z obecności poszukiwaczy przygotowałby ciekawe wywiady, zdobył nowe infomacje, dowiedział się co robi konkurencja lub jakie są plany wydawnicze eksploratorów (książkowe i prasowe). Rozumiem, że określeniem parę godzin" chciałaś się odgryźć. Otóż jesteś słabo poinformowana bo byłem na zlocie od czwartku do soboty. Zdążyłem i odwiedzić stare dziury" w Górach Sowich i pojechać do Kudowy Zdroju, Polanicy i Warmątowic. Musiałem wyjechać w sobotę po telefonie z Warszawy i spędziłem w pociągach i atobusach 12 (!) godzin, żeby się wreszcie znaleźć w domu. Redakcja miała zaś z Wrocławia jakąś godzinę jazdy i jej honor musiała ratować pani prezes. Dla mnie jest to lekceważące, co wyraziłem w swoim poprzednim poście. Niczego na zlocie nie promowałem. Nie przywiozłem żadnej ksiażki, gazety, czy artykułu. Przyjechałem na zlot żeby się spotkać ze znajomymi poszukiwaczami, a nie w celach promocyjnych (służbowo). Dla mnie poszukiwania są przede wszystkim pasją, a nie komercją. pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RESTY Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Zlot był SUPER -brawa dla Kruka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RESTY Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 KRUKU czekamy na jeszcze-POZDROWIONKA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.