pawcio75 Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Mundur Lt.Artyleri z czpka polowa oficerska.Pozdrawiam Pawcio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Ten sam mundur czapka nie jest oficera ale barwy czerwonej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Letni mundur szeregowca piechoty. material w takim ksztalcie >>>>>>>>>>>>>>>. Orzel jest wczesny M35 (z zapasow) przyszyty maszynowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 ten sam z boku. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Piękne masz zbiory Gratuluję !! Bardzo fajna jest ta kurteczka HBT lubie te drelichy sam mam HBT wz 42 twoja to raczej m 43 widzę że kieszenie są prosto zakończone a nie jak w m 42 w tzw ''mewki'' w środku jest sygnowana ? Dość interesujace iz ma wczesny orzeł a nie tzw ''przygaszony'' ale były i takie chocia juz w tych latach rzadzej stosowane.Masz cos z umundurowania i ekwipunku zimowego parki itp...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 witam ariks,Mundur nie byl hyba nigdy wydany, kolor nie jest sprany. Zrobie jeszcze kilka zdjec ze srodka, ma sygnatury w rekawach numery. Nie posiadam ekwipunku zimowego bo nie znalazlem w odpowiednim stanie, na ogol za duzo dziur i przetarc. Osobiscie lubie kamuflarze jesienne, moze jeszcze sie znajdzie. Teraz bardziej skoncentrowalem energie na IIRP. Pozdrawiam PawcioMam bardzo cierpliwa zone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Cierpliwa żona to połowa sukcezu wiem cos o tym heee ! Ta kurteczka jest naprawdę mintowa znam jeszcze innego kolekcjonera z tego typu mintową kurtką ja mam raczej w stanie dobrym brakuje patki i ma kilka małych przetarc ale kolor jest żywy. Z zimy posiadam kurtke, spodnie, rękawice, podhełmówke w stanach bdb w kamo typu rozmyte wz 43 spodnie sygnowane 1944 acha ostatnio też przez przypadek wpadła mi w ece orygianlna zimowa pucha od maski pgaz 80 % bialej zachowanej farby !Pawcio znasz forum http://www.poszukiwanieskarbow.com/ tam wiele osób prezentuje swoje kolekcje ja także było by fajne aby pojawiłsie tam nowy godny uwagi kolekcjoner !A to moje co nieco ! Kurtka wz 42 HBT z dodatkamihttp://img109.imageshack.us/img109/773/kurtkam42plusspodniekamo9fo.jpghttp://img19.imageshack.us/img19/3176/kurtkam42a4xj.jpgJutro dam wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Witam!!Patrzac na fotki w innym poscie mamy to doczynienia z jedną z najwiekszych kolekcji mundurowych w PL (?)Jak Pawciu75 posiadasz cos z Tematu Kriegsmarine to zamieśc fotki w tym wątku - ten temat najbardziej mnie interesuje. (W gablocie zauwazyłem furazerke)Pozdrawiam Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Witam, Ariks masz bardzo ladny komplet, a spodenki sa super. Twoja bluza jest tez w dobrym stanie, taka patke mozna kupic. Moze wkrotce tez sie zapisze sie na te forum, dziekuje. Jestem ciekawy i czekam na wiecej twoich zdjec. Onyx, Jezeli hodzi o KM to nie mam duzo, ta furazerke i dwie wstegi KM i inne duperelki( recznik,orla z koszulki sportowej etc.) Wkrotce zrobie zdjecia. Furazerka nie ma kokady a orzel jest orginalny tylko doszywany. Pozdrawiam Pawcio:) wkrotce pokaze zdjecia moich kordasow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Spodnie mam naprawde piekne sam jestem z nich zadowolony tym bardzej że sa bardzo trudno dostępne kamo z kurtki oraz spodni jest niby takie same ale jednak są pewne rożnice kilka fotek http://img162.imageshack.us/img162/223/manekin69jx.jpghttp://img81.imageshack.us/img81/3855/foty13450vw.jpghttp://img81.imageshack.us/img81/9884/foty11764nl.jpghttp://img104.imageshack.us/img104/91/manekin45cz.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 witampawcio - moglbys napisac jak nabyles ta swoja kurtke HBT oz mam identyczna, i wiem, ze moja zostala znaleziona w parze z inna kurka - byc moze wlasnie z twoja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Czesc Frozzer, Ten mundur kupilem jakies 4 lata temu na gieldzie militarnej. Pochodzila ze zbirow prywatnych. Pamietam ze zaplacilem jakies 800zl. Jestem ciekawy ile teraz moze kosztowac??Pozdrawiam Pawcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Ariks, bardzo ladny masz ten komplet. Mam nadzieje ze tez wpadna mi takie spodenki. Twoja Feldmutze ma swoj charakter, bardzo ladny kolor. Czy ma jakies numery RBN. date? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Feldmutze w środku na podszewce nie ma żadnych RBnr jest podniszcozna może i dawniej były w czapce chodził chłop po wsi oczywisce bez orła to naszylem współcześnie oczywiśce orygianlny przeszyty oryginalnymi z epoki nicmi na razie jestem i tak z niej zadowolony.Pawcio ta HBT moze kosztować około 3000 zł jest piękna ja za swoja dałem cos około 1600 zł wiec zrobiłeś dobry interes zresztą Frozzer też ;))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 pawcio - czy aby przypadkiem nie kupiles jej w lodzi? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Mundur kupilem we Wroclawiu. Kiedys to byla super gielda. Teraz jeszcze czasami sie cos znajdzie, ale to juz nie to samo, pamietam jeszcze pod Hala Ludowa. To byly czasy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 no to chyba nie jets to blizniacza kurtka mojej HBTy.moja została znaleziona w centralnej polsce - podczas porzadkowania strychu. - kurtki były dwie, jedna odsprzedana za bezcen na moto bajzlu w łodzi - druga trafiła do mnie.kurtka nigdy nie uzywana, nie wydana zadnemu zolnierzowi - nie posiadała pagonów oraz zadnych petelek po odznaczeniach.stan idealny - lepszego nie bedzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 i pleckizdjęcia stare - nie ma jeszcze torebki od Aramy oraz ramka jest pusta - bez saperki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 i pagony - co prawda signal, lecz wersja ekstremalnie trudna do dostania - wykonana z drelichu. w tym przypadku nie liczylem sie z kosztami - musiałem je miec bo to idealny komplet do mojej kurtki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Nie jest blizniaczka ale kurteczka jest w pieknym stanie. Mam nadzieje ze tamta tez trafila w dobre rece. Naramienniki sa eleganckie, moje sa z welny w barwie piechoty(twoje sa ladniejsze). Mam mundur wyjsciowy NCO w barwie signal(color cytrynowy). Jezeli masz jeszcze cos ciekawego to bym hetnie zobaczyl, Pawcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Ramka na eqwipunek i zeltbann jest tez mint.Gratulacje pieknego kompletu.Pozdrawiam Pawcio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Ten mundur jest jeden z pierwszych i najbardziej lubianych w mojej kolekcji. Mundur Panzerwaffe - niszczyciel czolgow jest w idealnym stanie. Ma tylko jedna dziurke od mola. Uszyty w 1942 roku(metka w kieszeni). Jedna ciekawostka jest ze mial naszyta cuff title na lewym rekawie. Dodam kilka zdjec tego munduru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 ladny feldgrau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Adler orginalnie naszyty maszynowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Czysty jak na wesele, tylko pod pachami troche sie spocil jak zobaczyl Sovietow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.