Skocz do zawartości

Rutus Ultra2 czy BH lone star

SIRPRZEMAS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Zrezygnowałem juz z ace 250 teraz ostatni sprawdzian i we wtorek zawitam w warszawie w Vikingu, potrzebna wykrywka na drobnice. Czy mozecie rozwiac moje wątpliwości.

Rutus Ultra2 czy BH lone star - jestem juz prawie zdecydowany na BH

Z góry dziękuję

Przemas
Napisano
Posłuchaj słoneczko,

Nie huhu nie znam sie na sprzecie, od czytania postów w archiwum łeb już mnie boli, wydaje mi sie iz w cenie do 900 zlotych mam do wyboru tylko te dwie wykrywki no i moze ace 250 ktora jednak juz odrzucilem. Jak sie na czyms nie znam to sprawa normalna jest ze staram sie dowiedziec w danym temacie jak najwiecej, zwlaszcza ze w tym tygodniu wykladam juz kaske i nie chce pozniej zalowac.
Napisano
Poczytałem, posprawdzałem i jestem juz zdecydowany na BH lone star, na perwno kupie nowy sprzet, glownie ze wzgledu na 2 letnia gwarancje. Musze szybko decydowac sie na wykrywke póki żona sie nie rozmyśli haha.
Napisano
Cześć!
Miałem BH Lone Stara 2 lata, teraz mam używanego Fishera 1225 kupionego za 920zł. W porównaniu: BHLS ma zasięg mniejszy o dobrych kilka cm, baterie zużywają się 3 krotnie szybciej niż w Fisherku, jeśli przejdziesz na akumulatorki zasięg trochę spada bo napięcie jest niższe; BHLS nie daje marginesu własnej interpretacji sygnału, albo coś jest albo nie, w Fisherku porównując dźwięk namiaru z sygnałem z pinpointu można się trochę dowiedzieć o potencjalnym fancie i zdecydować czy kopać czy nie; Fisherkiem wykopiesz więcej żelaza bo czasem trudniej zinterpretować sygnał. Konstrukcja Fisherka jest przynajmniej o klasę wyżej; brak kabli do podłączania baterii, kabel sondy jest trwały. Teraz czasami chodzę po terenach które kiedys przeszukałem BHLS i Garretami ACE 150 - 250 i znowu wyciągam monetki.
Konkluzja końcowa jest taka że jeśli będziesz chodził po popularnych" terenach to kup coś lepszego używanego. Plusem zarówno BHLS jak i Fisherka jest cicha praca, nie wyje ciągle tak jak Whitesy więc nie trzeba się męczyć w słuchawkach. Ponadto jak coś się skaszani to i szanowny Proscan naprawi Fisherka bez większego kręcenia nosem.
Pooooooozdrawiam
Napisano
Czy masz kogoś żeby przeszedł sie po Twoim poletku z Tesoro?? Ciekawy jestem czy wyłuskałby coś jeszcze. Swoją drogą mam znajomego który od jakiegoś czasu chodzi po jednym poletku i zawsze jakieś nowe monetki mu wychodzą, dodam że chodzi cały czas z jedny wykrywaczem.
Napisano
Poletko zwiedził również rok temu MXT, XLT oraz Tejon. Ultra II chyba tam nie zagościła więc nie znam skuteczności ale przyznaję że jako 2 wykrywacz dla rodzinki zakupię Solariska.
Napisano
Witam!
Wczoraj własnie zamowiłem Rutusa Ultre2 jak myslicie moi drodzy dobry wybór, oczywiscie kontynuje post i niechcem aby było to porównywane z BH Lone Star.
Pozdrawiam
Napisano
kupilem juz BH lone star na razie nie moge za wiele powiedziec, jak sie nie naucze odczytywac sygnałow to sie zakopie na smierc. Puszki wyciaga chyba z 70 cm...psia krew... haha na razie jest ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie