niechludow Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Napisano 16 Kwiecień 2006 Czy ktos może mi podpowiedzieć z jakiej broni w II wojnie można było strzelać nabojami MAS 7.5 x 54 ( pomijając karabin MAS ) i czy w ogóle było to możliwe?
mietek Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 Wejsc to wejdzie, bo jest i krotszy i wezszy.Tak sadzac po wymiarach.Kwestia jest czy iglica bedzie dobrze zbijac splonke.Raz widzialem tylko ammo od belgijskiego mauzera wystrzelone z niemieckiego. Luska sie dopasowala do ksztaltu komory, szyjka prawie zniknela.
mietek Napisano 16 Kwiecień 2006 Napisano 16 Kwiecień 2006 Tylko km francuskie, choc sa plotki o mozliwym strzelaniu amunicja MAS z Mauzera 7.92mm. Ale to tylko plotki z jakiejs tam ksiazki.
niechludow Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Napisano 16 Kwiecień 2006 A jaki karabin francuski miał magazynek wkładany na górze, wygiety w stronę strzelającego ?
Jadzia Napisano 16 Kwiecień 2006 Napisano 16 Kwiecień 2006 Mietek a czy da się włożyć nabój 7,5 x 54 do komory Mausera? Nie mam Mausera więc nir wiem, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne.pozdrawiamJadzia
Pytanie
niechludow
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.