searcher Napisano 13 Kwiecień 2006 Autor Napisano 13 Kwiecień 2006 Witam Wszystkich..Zaczne niekonwecjonalnie..bo..Chwilowo jestem na anicji" w UK..i juz mnie trafia szlag od tej monotoni-MUSZE W POLE"!:)W Polsce mam Lone Stara..ale chyba nie bede go sciagal..chce kupic cos nowego..lepszego..Kwestie finansowe nie maja duzego znaczenia..i mysle o nowym wykrywaczu..Plenerem sa praktycznie pola a ja nastawiam sie tylko na kolorek..ale od czasu do czasu chcialbym wyskoczyc na plaze..No i teraz mam maly dylemat:jak to jest z tym zasoleniem wody,gruntu,powietrza? Jaki wykrywacz bedzie stabilny w takim srodowisku?Co to sa obwody do tłumienia wpływu morskiego piasku i jak to dziala?Lekcje odrobilem i troche poczytalem na forach..niestety nigdzie temat nie jest w zadawalajacym mnie stopniu wyczerpany. Poczytalem o wlasciwosciach wykrywaczy u poszczegolnych producentow..ale i tam nie wiele sie dowiedzialem.Zastanawiam sie nad Qattro http://www.regton.com/hobby_index.htm bo niby ten sie nadaje.Myslalem tez o czyms strikte podwodnym..ale technologia PI ogranicza i o monetkach na polu bede mogl zapomniec..Z gory serdecznie dziekuje za (po)odpowiedzi :)pozdrawiamsearcherP.S.: Czy to prawda,ze niskie czestotliwosci wykrywaczy maja wplyw na morskie" srodowisko?
VanWorden Napisano 14 Kwiecień 2006 Napisano 14 Kwiecień 2006 Witam!Polecam jednak coś bardziej uniwersalnego", więc jeśli Minelab to tylko Excalibur, jeśli inne to to Fisher CZ20, Tesoro Tiger Shark ewentualnie Stingray II.. jest jeszce parę innych, ale w UK te będzie Ci najłatwiej dostać na Ebay..PozdrawiamVW
searcher Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Napisano 14 Kwiecień 2006 Witam..Dzieki VanWorden..Podkresle jeszcze,ze nie zamierzam ograniczac sie do plazy..mozna nawet powiedziec,ze traktuje ja drugoplanowo.Zalezy mi na sprzecie z cyfrowym wskaźnikiem charakterystyki przedmiotu. Czyli Coinstrikemoglby mnie zadowolic..ale czy slona" plaza mu nie zaszkodzi?..czy bedzie am" w pelni wydajny?Moze Proscan cosik by doradzil? :)pozdrawiamsearcher
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.