Kiler Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Witam!Bylem z wykrywaczem kolegi w terenie i straszliwie sie wzbudzal. Sprzet to geoscan explorer-S. Czy Wasze geoscany tez sie tak bardzo wzbudzaja. Wzbudza sie nawet przy zmianie kata nachylenia calego wykrywacza czy gwaltownieszym ruchu reka. Az szukac sie nie dalo pomimo usilnych prob regulacji ustawien. Prosze o odpowiedzi!
Gość Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Najpierw powiedz w jakim terenie szukałeś ? Odpowiedź na to pytanie może być mało istotna ale wypada zapytać.Verte
Kiler Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Najczesciej gleba lekka, sucha, piaszczysta w lesie iglastym.
proscan Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Rozumiem ze wzbudzanie polega na sygnalizowaniu tak jak na metal.Pewnie chodzi o zmiane wlasnosci gruntu. Jak unosisz sonde to wykrywacz widzi cos innego niz gdy masz ją przy ziemi i stad te zaklocenia".Pociesz sie, ze wiekszosc statycznych wykrywaczy cierpi ma to samo.Poniewaz producent jest pod reką, to jemu powinienes zadać to pytanie. Jesli tego nie ma w instrukcji obsługi, to oznacza ze towar jest niezgodny z umową i można reklamować.powodzeniaproscan
proscan Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Jesli wykrywacz reaguje na potrzasanie (majac sondę uniesioną i z dala od metalu) to z pewnością jest jakies uszkodzenie w sondzie lub kablu.proscan
Gość Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Proscan już po części odpowiedział na Twoje pytania. Ja dodam tylko, że być może nie zapoznałeś się dokładnie z obsługą wykrywacza lub kolega na model testowy. To ostatnio jak zauważyłem popularny proceder.Verte
Gość Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Przepraszam. Nie wykrywacz testowy tylko prototyp. Prototypów się ostatnio namnożyło. Verte
Geoscan Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Do kolegi Kiler’a proponuję przedzwonić do nas udzielimy odpowiedniego instruktażu telefonicznego (telefony podane w instrukcji lub na naszej stronie internetowej)
Gość Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Kiler, jeżeli to możliwe to zamieść jakąś fotkę tego wykrywacza.Verte
Gość Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 Potwierdzam post PROSKANA Jesli chce sie produkowac wykrywacze,to oprocz kasy trzeba pomyslec tez o urzytkowniku,tegowykrwacza czy spelni on jego oczekiwania.Dobrze wykonany wykrywacz nie powinien sprawiac zadnych problemow. Wtedy ma satysfakcje sprzedajacy i kupujacy. Wazne rowniez jest aby wiedziec i miec pojecie co sie robi.
Gość Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 Ja mam ten sam wykrywacz i faktycznie przy zmianach wysokości od gleby gdy jest nastawiony na all metal zaczyna się wzbudzać sam. Ale trzymając go prawa ręką przy kciuku mamy przycisk kasowania ustawień ( bardzo poręcznie usytuowany)i można złatwością kasować te przypadkowe wzbudzenia.
Gość Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 Opis wykrywacza znajdziesz na stronie wwwl.geoscan.glt.pl
Kiler Napisano 17 Marzec 2006 Autor Napisano 17 Marzec 2006 Znow sie wzbudza!!!!!!!!!!!!!Kumpel chce sie go pozbyc, ale jak to zrobic przy takim wykonaniu sprzetu?- otwor na wskaznik wychylowy chyba wyciety zyletka,- opis galek zrobiony na zwyklej katce na drukarce,- sonda pomalowana chyba olejna,- po co wysiegnik 3 czesciowy, nie mogl byc dwu?, - podlokietnik zamiast byc wygiety w polkole to powyginany w jakis trapez, no bez sensu,- przelaczniki to chyba z lat '20-tych pochodza,- wszystko dynda na wszystkie strony, zero stabilnosci,koncze bo sie ku... wku....em.
suchy ss Napisano 17 Marzec 2006 Napisano 17 Marzec 2006 moj Pi tez sie tak wzbudza:/ ale ja po prosu ustawiam troche mniejsza czulosc i wtedy jest spokuj:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.