Skocz do zawartości

skóra i farba

bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dwa pytania bo jestem zielony:
1)jak uratować skóre wykopaną z ziemi ? np. ładownice. Jak konserwować skóre zwykła ale starą (nie wykopki) zeby nie zeschła itp.
2)Jak dobrze oczyscic cos metalowego w farbie ale z korozja (rdzawy nalot) np. puszke od gasmaski, helm w farbie w taki sposób aby uratowac jak najwieksza ilośc farby.
Napisano
elo

Dostałem niedawno od sąsiada pas niemiecki (tylko orzeł zdarty na klamrze) był zakurzony, spękany, szary jakiś.
Pierwsze umyłem w wodzie z jakimś szamponem ;)
Wysuszyłem, smarowałęm kremem, wcierałem szmatkom ten krem w pas, potem nawaliłem dużo kremu i zostawiłem na noc, rano patrze takie białe plamy się zrobiły. ;(,
Potem kupiłem wazelinę, smarowałem pas długo.
Wazelina wszystko wyczyściła, zakonserwowała, i teras pas z (brudnego, szarego itp) stał się czerniuteńki, jak nowy :)

pzdrw
Napisano
bolas do skory uzywaj lanoliny, dostepna w aptece, pierw wymocz w denaturacie (skore) i jak lekko podeschnie (nie jak wyschnie kompletnie) nanos ja pedzlem, skorka zacznie pic jak dzika, tak nanos, nanos, nanos i bedzie jak nowa
Napisano
fosol, nanos pedzelkiem czekaj 5 minut i splukuj, i tak ponownie
fosol pozostawia praktycznie 50% farby
ale po czyszczeniu koniecznie spryskaj wszystko wd40 bo momentalnie wyjdzie wtorna rdza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie