VASILI Napisano 13 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2006 witam :Dmam do was wielką prośbe. CZY moglibyście mi poradzić czym najepiej wyczyścić taśmę do mg 42 standardowa 50.... (kupiłem niedawno) w piątek podeśle fotki.. to wezme na szczote.. ale nie wiem jak zabrać się za taśme bo nie doczyści się dokładnie na szczotcee... elektroliza>>??? co radzicie??pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Daj to zdjęcie.Elektrolizy bym nierobił, bo sie jeszcze rozsypie. MOze zamoczyć w ropie?Jakieś inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Zależy od stanu, ale ja wrzucilbym w ocet. Elektrolizą bądzie ciężko to wyczyścić. PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2006 eee panowie mała zmiana planów... poszła za 40zł.... a ja zmieniłem plany... i teraz remontuje granat niemiecki :D ale i tak dzięki za rade przydadzą sie na przyszłość :D :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Tak się składa, ze ja znalazłem dzisiaj taką. Mozecie mi poradzić jak to najlepiej wyczyścić? Taśma jest wykopkiem, więc stan taki sobie.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Ja bym nie zawracał sobie głowy czyszczeniem :)Ale jeśli chcesz, to chyba naprawdę tylko ocet.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2006 MOIM ZDANIEM CZYśCIć niekoniecznie..... można w rope.. za konserwowac... i niech lezy....... :D pytałem bo chciałem poznać waszą opinię:D pozdro i dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Zależy w jakim stanie jest.Generalnie uważam, że bez usunięcia produktów korozji niczego nie powinno się zalewać woskiem ani ropą. I tak tworzą się ogniwa, i korozja postępuje. Tylko widać ją mniej.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TATA-poz Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 dokładnie-wszystko zależy od tego w jakim stanie jest fant,ja znalazłem takie zwłoki, że po jakiejś większej ingerencji zotały by tylko sprężynki ,dlatego po oczyszczeniu powierzchniowym z brudu i odpadających resztek rdzy pomoczy się kilka miesięcy w nafcie.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Tej taśmy to raczej nic nie uratuje. Bardziej dla zabawy jak z rozsądku polecam autolize.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 panowie a na czym polega autoliza?? i czym się różni od elektrolizy?? Jeśli ma ktoś opis jak to się robi to bardzo bym prosił z góry dziękipozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.