Skocz do zawartości

czym wyczyścić taśme od mg......??

VASILI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam :D
mam do was wielką prośbe. CZY moglibyście mi poradzić czym najepiej wyczyścić taśmę do mg 42 standardowa 50.... (kupiłem niedawno) w piątek podeśle fotki.. to wezme na szczote.. ale nie wiem jak zabrać się za taśme bo nie doczyści się dokładnie na szczotcee... elektroliza>>??? co radzicie??

pozdro
Napisano
eee panowie mała zmiana planów... poszła za 40zł.... a ja zmieniłem plany... i teraz remontuje granat niemiecki :D
ale i tak dzięki za rade przydadzą sie na przyszłość :D :D

pozdro
Napisano
Tak się składa, ze ja znalazłem dzisiaj taką. Mozecie mi poradzić jak to najlepiej wyczyścić? Taśma jest wykopkiem, więc stan taki sobie.

Pzdr.
Napisano
MOIM ZDANIEM CZYśCIć niekoniecznie..... można w rope.. za konserwowac... i niech lezy....... :D pytałem bo chciałem poznać waszą opinię:D

pozdro i dzięki
Napisano
Zależy w jakim stanie jest.

Generalnie uważam, że bez usunięcia produktów korozji niczego nie powinno się zalewać woskiem ani ropą. I tak tworzą się ogniwa, i korozja postępuje. Tylko widać ją mniej.

Pozdrawiam
Krzysiek
  • 2 weeks later...
Napisano

dokładnie-wszystko zależy od tego w jakim stanie jest fant,
ja znalazłem takie zwłoki, że po jakiejś większej ingerencji zotały by tylko sprężynki ,
dlatego po oczyszczeniu powierzchniowym z brudu i odpadających resztek rdzy pomoczy się kilka miesięcy w nafcie.

pozdro

Napisano
panowie a na czym polega autoliza?? i czym się różni od elektrolizy?? Jeśli ma ktoś opis jak to się robi to bardzo bym prosił z góry dzięki

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie