Skocz do zawartości

Wykopy na starym forcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wybraliśmy się ekipą na zwiedzanie" starego opuszczonego przez LWP fortu wcześniej był niemiecki ,jeszcz wcześniej polski a jeszcze jeszcz wcześniej również niemiecki.
Napisano

Wreszcie coś ciekawego - fragment pojemnika na lufę do MG i magazynek do MG. Był jeszcze jeden ale sprasowany więc został w ziemi dla potomnych.

Napisano

Sympatyczne zakończenie dnia - zamek do Mauzera. Oprócz tego trafiłem 3 różne saperki, sporo ammo i minę moździerzową - do dołu z tym ścierwem.Liczyłem na ciekawsze fanciory ale i tak cieszę się z zameczka mimo, że to złom.

Napisano
to cos co nazywasz studnia, to kanal kopuly obserwacyjnej - widac jeszcze siedzonko.
jak mniemam Toruń ? - przejdź sie na fort 4 York - to ujżysz w pelnej okazałości takie kopuły
Napisano
oskar - po twoim opisie jakas dziwna studnia..." wnioskowalem ze jednak nie wiedziales
na przyszlosc uzywaj emotikonek - skad mam wiedziec kiedy uzywaz sarkazmu, kiedy mowisz na serio a kiedy z przymrozeniem oka
Napisano
witam, no ładne wykopki, ja też czesze w okolicahc tych fortów ale w tym roku jak na razie bida z nędzą oprócz prawie 50 łusek i innych bzdetów nic ciekawego , no ale w zeszłym roku to ziemia tam obrodziła :) pozdrawiam studiujecie tam chłopaki ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie