Skocz do zawartości
  • 0

Części pojazdu?

M.

Pytanie

Napisano

Czołem koledzy militaryści!
dziś w lesie trafiłem no cos co przypomina części jakiegos pojazdu wojskowego.Na fotkach jest widoczna tabliczka znamionowa,guzik i fragment gasinicy (chyba )
Napis na górze tabliczki brzmi Westingho...hannover" reszte chyba widac ,jesli nie to prosze pisać
Proszę o id guziczka
Fragment gasienicy" wymiary ok 9cm\\7cm metal cięzki ,niekorodujacy - wyszło 11 sztuk ,w tym 1 stalowa.Napis na kazdej 58 T20
oprócz tego fragmenty jakiegoś zegara,puszka elektryczna,dużo odłamków,fragmentów pancerza itp,wszystko na obszarze ok 6m kwadratowych
pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cyt:
Volkswagen, zatrudniając 15.000 osób, jest największym pracodawcą w mieście. By zdobyć tą światową renomę zalokowała się w Hanowerze duża liczba dostawców. Na czele znajdują się tradycyjne marki: Continental, Varta oraz Wabco Westinghouse.

Więc toto było z zakładów Westinghouse'a w Hannowerze. Z tego co znalazłem, produkowali mechanizmy hamulcowe. Zakłady powstały, z tego co zwidzę, dawno:
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0000BPR12/303-7758821-8432250

Ja nie bardzo gawariu po giermanskij, ale wydaje mi się, że w 1959 obchodziły 75-lecie istnienia

Pozdrawiam
Iwan
Napisano
Ok.dzięki tylko czy to z nr 58 T20 to fragmenty gasienicy pojazdu?To mnie najbardziej interesuje:)
pozdrawiam
Napisano
Witam .
Dróga fotka prawdopodobnie przedstawia mocowanie obręczy koła razem oponą do bębna piasty .
Pozdrawiam habs
Napisano
dzieki,ale czy mozna 100% stwierdzic ze to część jakiegoś II wojennego pojazdu?
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie