PUMA1 Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam wykopałem coś takiego w lesie waga około 8 kilo zardzewiały ale wykonany z solidnego metalu wygląda ze był kuty mam pytanie co to moze być, moze ktoś wykopał coś podobnego napewno nie jest toi zawias.
jack61 Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Klin ale mogl być uzywany przy wycince scince drzewa /
PUMA1 Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Mam pytanie czy moze ktoś ma fotkę kostuchów /lancetów/ do wykonywania szpary pod wysadzaną sadzonkę jeli ktoś doda fotke to porównam czy jest własnie to.
acer Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Klinów owszem użwało się i używa przy ścince i obalaniu drzew, ale ten jest odrobinę za płaski. Normalnu klin ma kształt trójkąta, cieńszą stronę wbija się w rzaz podcinający i wraz z rosnącą szerokścią klina tym bardziej oddziaływuje on na drzewo odpychając" w pożadanym przez pilarza kierunku. Nie widziałem w użyciu metalowych klinów, dawniej drewniane teraz tworzywo sztuczne. Do łupania raczej nie bo za wąskie jak napisałem wyżej.Podobne są za to końcówki kostuchów /lancetów/ do wykonywania szpary pod wysadzaną sadzonkę. Niewykluczone że znalazłeś urwany grot kostucha.
PUMA1 Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam wykopałem coś takiego w lesie waga około 8 kilo zardzewiały ale wykonany z solidnego metalu wygląda ze był kuty mam pytanie co to moze być, moze ktoś wykopał coś podobnego napewno nie jest toi zawias.
acer Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Mam swoje lancety ale muszę pstryknąć im fotkę. Dalej obstawiam na to.
huk 100 Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 mnie wygląda ze to klin do rozbijania drewna-pozdro
Pytanie
PUMA1
Witam wykopałem coś takiego w lesie waga około 8 kilo zardzewiały ale wykonany z solidnego metalu wygląda ze był kuty mam pytanie co to moze być, moze ktoś wykopał coś podobnego napewno nie jest toi zawias.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.