waldekhel Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Napisano 8 Kwiecień 2006 Chciłbym się dowiedzieć za co byl ten medal nadawany,dlaczego z jednej strony jest opis Rosyjski,zdrugiej Niemiecki ile moglo byc tych medali.Który to moze byc rok.Medal ma średnice 3omm i jest srebrny.
waldekhel Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam.Dzjękuję za odpowiedz ale chciałbym wiedziec trochę wiecej,albo gdzie mozna cos takiego znalezc.
grba Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Inskrypcje już ci odczytałem, więc znasz ich treść. Napisałem Ci, że dwujęzyczność rosyjsko-niemiecka wskazuje na rejon imperium rosyjskiego, który Rosjanie nazywają Pribałtika. Medal pochodzi z miasta na granicy łotewsko-estońskiej, które po łotewsku zwie się VALKA, po estońsku VALGA. Ukierunkowanie uzbrojonego ramienia w herbie wskazuje, że jest to VALGAhttp://www.valgalv.ee/
waldekhel Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Napisano 8 Kwiecień 2006 Chciłbym się dowiedzieć za co byl ten medal nadawany,dlaczego z jednej strony jest opis Rosyjski,zdrugiej Niemiecki ile moglo byc tych medali.Który to moze byc rok.Medal ma średnice 3omm i jest srebrny.
waldekhel Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Napisano 8 Kwiecień 2006 Że jest to medal ochotniczych straży pozarnych to juz wiem.Dziękuje z góry za dodatkowe informacje.
waldekhel Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 Jeszczcze raz prosze o rozszyfrowanie tego medalu.
Pytanie
waldekhel
Chciłbym się dowiedzieć za co byl ten medal nadawany,dlaczego z jednej strony jest opis Rosyjski,zdrugiej Niemiecki ile moglo byc tych medali.Który to moze byc rok.Medal ma średnice 3omm i jest srebrny.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.