Skocz do zawartości

Jaka to formacja i jednostka

syczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witaj.

Powiekszenie kolnierzyka z widoczna odznaka pomoze zidentyfikowac jednostke.

Pierwsze wrazenia:
- bron jezdna prawdopodobnie artyleria (uchwyty do rapci do szabli przy pasie glownym) a moze tylko zwiad konny w pulku piechoty a moze szeregowy wyjatkowo ma pas oficerski.
- sznur naramienny bardzo dobrego strzelca (dwa chwasty) z rkm lub kb (kwestia koloru).

Pozdrawiam
Stefan
Napisano
Witam
Co do drugiego zdjęcia to jego rozdzelczość nie jest wystarczająca, by mieć absolutną pewność, ale moim zadniem może to być fotomontaż typu wstawione głowy". Takie rzeczy robili w niektórzy fotografowie w czasach II RP. Proszę przyjrzeć się bliżej szczegółom.
Napisano
Co do zdjęcia drugiego 100% że jest oryginałem żołnierz po prawej stronie to ta sama osoba co na pierwszej fotce
generalnie chodzi mi o ustalanie kolorystki otok,sznur
Napisano
Witam. źle mnie zrozumiałeś. Nie kwestionuję oryginalności zdjęcia ani tego, że jest to inna osoba. Wydawało mi się tylko, że fotograf połaczył głowę człowieka z korpusem innej osoby. Wstaw w post jeśli możesz zbliżenie popiersia żolnierza. Może się mylę.
Napisano
staram się ustalć czy z 85 pp został gdzieś przeniesion do innej jednostki jedyny trop to proporczki na łapach a i jeszcze jedo zdjęcie nie był wykonane jak w poprezdnim przypadku w Nowo Wilejce
Napisano

Dziwne wrażenie jakby coś było kombinowane ze zdjęciem.
Oczywiście nikt, nikomu, niczego, nie zarzuca.
Takie sobie uwagi nt technik fotomontażu.

na dużym powiększeniu nienaturalne zmiany palet szarości, ucho ma blik światła dziwny do wyjaśnienia w kontekście pozostałych elementów.
Jeżeli ktoś majstrował to wstawił część twarzy na starą treść.
I zrobił to bardzo dobrze.
wydaje mi się, że brakuje trochę szyi na stronie z pełnym uchem.
Efekt opuchlizny od prawej dolnej ósemki" :)
Minimalnie lepsza jakość twarzy lewej postaci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie