$pier$ Napisano 5 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Witam mam pytanko,mysle ze udzielicie mi odpowiedzi.Mianowicie interesuje mnie temat niemieckich oddzialow powietrznodesantowych 1939-45,chcialbym dokonac zakupu jakies ksiazki.Znacie moze jakies ksiegarnie ktore prowadza sprzedaz wysylkowa a znalazl by sie tam ten temat ??Moze wy macie jakas ksiazke tego typu ktora zalega wam niepotrzebnie na pulce ?? prosze o odpowiedz Dziekuje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XANTOS Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Pozwolę sobie rozszerzyć to pytanie - jaka książka jest najlepsza?Osobiście posiadam taką pozycję: „Niemieckie Wojska Spadochronowe 1936-1945” autorstwa T. Nowakowskiego, M. Skotnickiego, J. Zbiegniewskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Xantos - najlepsza z dwóch (oprócz Lucasa)? :-))) Jest jeszcze broszurka Ledwocha z serii Militaria" pt. ielone diabły". PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 http://www.schifferbooks.com/newschiffer/book_template.php?isbn=0764310402zobacz koniecznie - wydawnictwo świetne, ale nieco :-))drogie - głównie dla uniformologów, ale materiał foto bardzo fajny...Do dostania w Pelcie (W-wa róg Świętokrzyskiej i Mazowieckiej - nie polecam ze względu na ceny, lub przez internet) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XANTOS Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Oj, to tylko dwie są? A myślałem, ze więcej... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Według mnie są te 2 książki + broszurka Ledwocha i to jest alles (chyba, że coś wyszło naprawdę niedawno i nie mam o tym pojęcia). W Niemczech jest tego (z oczywistych powodów) więcej :-)PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yautay Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Czesc!Sa jeszcze Pikujace Orly - Niemieckie wojska powietrznodesantowe w II wojnie swiatowej" J.Lucas'a Calkiem ciekawa ksiazka (rys. historyczny, bez uniformologii...) ;o)Pozdrawiam!M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 yautay, o publikacji Lucasa akurat wspominałem (patrz wyżej). Calkiem ciekawa ksiazka" - której autorowi nie brakuje fantazji, natomiast co najmniej w kilku przypadkach wiadomości i owszem. Piękna narracja i zgrabny styl nie zastąpią mi treści (analogiczna sytuacja z dziejopisarstwem, a miejscami bujdopisarstwem, Normana Daviesa). Pod tym względem rojaczki" są znacznie lepsze (co nie znaczy - ardzo dobre"). Pozdrawiam Leuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 jest jeszcze polskie tłumaczenie Ospreya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 A tak, racja - Niemieckie oddziały powietrznodesantowe 1939-1945" wydane przez Editions Spotkania w serii Żołnierz i broń" (niemal nieosiągalne obecnie :-) ). Jest to jednak raczej książeczka (40 stron), a nie obszerna monografia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Do dostania w Pelcie (W-wa róg Świętokrzyskiej i Mazowieckiej - nie polecam ze względu na ceny - no i do tego te dwie zasuszone starsze panie w okularach, które trajkoczą bez przerwy o podagrze, lumbago i przepisach na pasztet ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Wczoraj odwiedzałem Pelte i nie do dostania, ale dwie zasuszone panie, nadal na swoich stanowiskach. W ogóle Pelta zeszła juz na psy i nawet biuro podróży założyli w miejsce sklepu modelarskiego. Ogólnie Pelta przechodzi do historii już, agonia Panowie, agonia, trza zbierać na wieniec pogrzebowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.