Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.I

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 370
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Tej sportowej juz nie wyczyścisz.

Jeśli dla kogoś patyna jest wyznacznikiem oryginalności klamry , to nie mamy o czym dyskutować.
- wyczyszczona klamra juz nie jest oryginalna?
- spatynowana kopia jest oryginalna?

Patyna? Jaką historie ma patyna? Klamra w epoce była... czysta. Patyna to tylko znak powojennego uzytku przez wiesniaka lub 80 letniego zalegania na strychu. I jaka w tym dusza?

Nawet Sven Janke poleruje klamry...

i jeszcze jedno moi drodzy -sami trochę ruszcie głowami - bo jeżeli nawet Sven Janke poleruje klamry -to nie znaczy że tak powinniście wy robić -ale ,ale to już zależy od was kogo posłuchacie –pozdrawiam

To że nie kazdy musi robic to co Sven to jedno, ale jak widac są dwie szkoły, jedni lubią przywrócic (zachowujac umiar oczywiscie) klare do dawnej swietnosci a inni wolą patynę, ale to również znaczy ze tak samo ja mam prawo miec klamry błyszczące i uwagi o 'przerobionych' są nie na miejscu, bo moja NSDAP np nie była polerowana, jest w zasadzie w stanie mint - to zle? mam ją ściorać i zniszczyc bo wtedy bedzie ładniejsza? Ja wole zbierac dobre stany, inni wola wykopy - ok ale troche pokory sie przyda.

Kogo słuchac? nie obraz sie ale jesli musiałbym wskazac autorytet (a nie lubie) to napewno był by to Sven a nie ktokolwiek z tego forum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie