Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.I

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym zrobic nowy wontek nasze kolekcje klamer do pasa, chybajeszcze takiego niebylo, wzucajcie tu fotki swoich klamerek. Oto pare moich klamerek sa to moje wykopki z lasu i allegro:)
Pozdro
Saper

• Odpowiedzi 370
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam oto moj dzisiejszy fant klamerka slaba ale zawsze cos znalazlem ja u kumpla na strychu stylu 90% farby ale z przodu stan do dup... :/
Pozdro

Napisano
OK, postaram się, na razie wrzuciłem, co tam na dysku było.
Po krótce zdjęcie nr 1 -
pierwszy rząd od góry:
carska marynarki/carska saperzy/carska artlerii/carska piechotna
drugi rząd:
carska piechotna (sygn. Kranc Warszawa)/carska piechotna podoficerska/carska artleria/carska grenadierzy
trzeci rząd:
pruska nakładana mosięzna/pruska stalowa/weimarska/pruska schutzpolizei
czwarty rząd:
austriacka/wegierska/wegierska starego wzoru/carska piechotna
Napisano
Zdjęcie Nr 2:
1 rząd:
polska od pasa salonowego"/pruska oficerska (bez monogramu)/landowa Dolny Śląsk/landowa Gdańsk/niemiecka kolejowa/SA wersja mała, do wąskiego paska/sowiecka strażnicza
2 rząd:
WH stalowa/LW alu/Polizei alu/SA/NSDAP/DJ/sowiecka szkolna
3 rząd:
WH alu/LW alu/Polizei stalowa/HJ stalowa niklowana/SA Wehrmanschaften/sowiecka piechotna/sowiecka marynarska
4 rząd:
WH cynkowa nakładana/LW stalowa spiłowana okrutnie/Polizei cynkowa nakładana/HJ alu/RAD alu/sowiecka podobno gwardyjska (ale nie jestem pewien)/sowiecka oficerska
5 rząd:
WH alu nakładana/LW stalowa/SS stalowa/SS stalowa (a raczej wspomnienie po nich.../RAD alu/sowiecka milicyjna
Napisano
Któryś z kolegów chciał ode mnie na maila fotke klamry landowej gdańskiej, niestety skasowałem wiadomość i nie mam adresu - mogę prosić o ponowną wiadomość?
Daniel
  • 7 months later...
Napisano
mam katalog niemieckich klamer od 1914 do 1945
wiec jak macie jakies sygnatury lub cos nie wiecie piszcie na aro57@wp.pl
Pozdrawiam klamrowiczów
Napisano
Witam
Jutro zuce moje nowe nabytki klamerek, doszly mi 3 klamerki:)
A ta mniejsza pruska to chyba od paska od spodni a nie kadecka, tak mi sie tylko wydaje.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie