Romo Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Witam - może mi ktoś podpowie, poszukuję wszelkichinformacji na temat odwrotu wojsk napoleońskich i ich przemarszu przez Polskę, szczególnie interesująmnie tereny Wielkopolski.Dzieki za wszelką pomoc.Pozdrawiamromek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foster73 Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Pozwolę sobie dołączyć się do pytania, aby nie powielać.Z jedną różnicą. Interesują mnie tereny Dolnegośląska.Dziękuję i pozdrawiam.Foster73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Foster na temat Dolnego śląska jest dość dużo na http://napoleon.gery.pl Może ktoś zna jakieś pozycje książkowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Na temat tego, co działo się w 1813 r. na Dolnym Śląsku, polecam książkę Mariusza Olczaka pt. Kampania 1813. Śląsk i Łużyce", Warszawa 2004 [ponad 600 stron, liczne zdjęcie i ilustracje, multum wiadomości]. Patronat nad tą publikacją sprawował m.in. wspomniany portal internetowy www.napoleon.gery.plPozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foster73 Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Romo stronkę znam, ale dzięki.Leuthen -dzięki, książki tej poszukuję od pewnego czasu. Może znasz jeszcze jakieś ciekawe pozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 a Lubelszczyzna , chodi mi o rzeke braniczna BUG ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Foster73, oczywiście że znam inne pozycje - po niemiecku :-)PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.