Skocz do zawartości
  • 0

1

fakker

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
coś sie troszke pokićkało . to wczorajsze fanty . płaszcz , hełm i jakas cześć peryskopu z czołgu?
mam więc prosbe do kolegów o identyfikacje tych znalezisk Płaszcz jest podobny do tych ktore były uzywane np prze motocyklistów i inne formacje .Jakie to wz hełmu jest boi nie mam zielonego pojęcia na ten temat i na koniec częśc peryskopu z czołgu niemieckiego? może ktos posiada jakies rysunki albo sczematy gdzie cos takiego jest pokazane. pozdro
Napisano
Fakker, kiedys mialem plaszcz lotnika , na piersi gdzies na wysokosci 2-3 guzika byla pieczatka z orlem luftwaffe tak samo wewnatrz na kieszonce (dokumenty itp)byly oznaczenia .wiec zobacz czy cos tam jest !. bo moze to jakis zwykly plaszcz okolo"lat np. 50-tych.
Napisano
zabłebilem sie we wszystkie zakamarki i niestety nic nie znalazłem nawet żadnego stempelka
moze faktycznie to jakaś produkcja powojenna?
chyba ze może ktoś ma jakąś inną teorię na ten temat?
Napisano
jeżeli chodzi o bicia w hełmie:
nie jestem dokladnie pewien ile jest tych cyfr 4 lub 5
dokladnie widoczna jest bicie 40
przed nimi cyferki wygladaja jak 69? i nie jest to skojarzenie z czyms innym :-) całe bicie wyglada jak 6940
z tym ,że jak zaznaczyłem dokladnie widoczna jest 40 co do pozostałych cyfr to nie jestem dokladnie pewien
dodatkowo nad cyframi wygladaja jakby wyryte litery? lub jest to poprostu zbieg okolicznosci i mogą to byc zwykle zarysowania litery wygladaja na HRDW lub HKD musialby to ktos dokladnie zobaczyc.jeżeli chodzi o guziki na płaszczu
nie posiadają zadnych wron i innych emblematów . z tego co mi wiadomo mial on byc używany po wojnie i moze guziki nie beda orginalne.zdjęcia o ktore koledzy prosili postaram sie załaczyc w dniu jutrzejszym bo dzis nie dam juz rady.pozdro
Napisano
ano M-42.
Guziki - jak by byly wrony to bys raczej nie pytal co to za plaszcz, choc wrony na guzikach to glownie SA.
Ale jak wygladaja guziki z gory, od spodu, jakie sa typy, ile maja dziurek. To zawsze cos moze pomoc.
Napisano
guziki maja po cztery dziurki.widok z przodu jak na zdjęciu nr3 z dnia dzisiejszego.od spodu calkowicie gładki.postaram sie zamieścic jeszcze ich dokładniejsze zdjęcia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie