Witajcie Poszukiwacze! Kilka dni temu trafiłem taką oto dziwną o(d)znakę. Przedstawia dwa koła (na pewno nie kolejowe) osadzone na wspólnej osi i zarazem uskrzydlone. To coś po środku nieco przypomina uchwyt do ciągnięcia samojezdnych" wózków, takie jakie stosowane są w hipermarketach do transportu towaru. Materiał: aluminium barwione na kolor złoty Wysokość: 19 mm Szerokość: 15 mm Sposób mocowania: nagwintowany aluminiowy słupek (brak nakrętki) Brak jakichkolwiek sygnatur. Miejsce znalezienia też niewiele mówi, bo był to stary plac festynów w lesie ogólnodostępny dla wszystkich a używany już od conajmniej 150 lat. Tak więc oznaka może być równie dobrze niemiecka jak i polska. Miejscowość: Glinik (Altensorge) ok. 6 km na Pd od Gorzowa Wlkp. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w identyfikacji tej ciekawostki? Byłbym niezmiernie wdzięczny.
Pytanie
beyo
Witajcie Poszukiwacze!
Kilka dni temu trafiłem taką oto dziwną o(d)znakę.
Przedstawia dwa koła (na pewno nie kolejowe) osadzone na wspólnej osi i zarazem uskrzydlone. To coś po środku nieco przypomina uchwyt do ciągnięcia samojezdnych" wózków, takie jakie stosowane są w hipermarketach do transportu towaru.
Materiał: aluminium barwione na kolor złoty
Wysokość: 19 mm
Szerokość: 15 mm
Sposób mocowania: nagwintowany aluminiowy słupek (brak nakrętki)
Brak jakichkolwiek sygnatur.
Miejsce znalezienia też niewiele mówi, bo był to stary plac festynów w lesie ogólnodostępny dla wszystkich a używany już od conajmniej 150 lat. Tak więc oznaka może być równie dobrze niemiecka jak i polska.
Miejscowość: Glinik (Altensorge) ok. 6 km na Pd od Gorzowa Wlkp.
Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w identyfikacji tej ciekawostki? Byłbym niezmiernie wdzięczny.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.