mirek93 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 witam.mam problem włacznikiem.otóż nie hce mi odpalić za pierwszym razem.przy nacisnieciu jest jakis pisk ale nie łapie ,tak moge próbowac kilka razy ,czasem załapie,zauważyłem ze jak kilka razy przekrece akumulatorkami to wreszcie się włączy.zastanawiam sie czy nie wysłac go do serwisu...z góry dzieki pozdro
shandong Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Tak, oddaj go. To chyba typowy objaw w tej chińskiej zabawce.pozdro
marmor Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Proponuję z panem shandong zrobic porządek na tym forum.
shandong Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 marmorA z jakiego powodu ? Czy dlatego ,że miałem ten sam problem co mirek93. Gdybym miał możliwość wypróbować to 'cudo' wcześniej, nigdy bym go nie kupił. A kosztował mnie niemałe pieniądze.pozdro
proscan Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Myślę że czytelnikom forum starcza inteligencji, żeby ignorować paszkwile panów bez emaila i z zerowym dorobkiem.Co do meritum, to jak słyszę problem okazuje się nie jest we włączniku, tylko w bateriach.Pytanie zatem do Mirka, jakich baterii używasz ?proscan
shandong Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 proscanJaki dorobek ma mieć urzytkownik który ma problem i po raz pierwszy chce się podzielić swoimi spostrzeżeniami na forum ?I czy problem który wystąpił także w moim ace250 to paszkwil ?Rozumiem ,że jest pan jednym ze sprzedawców tych detektorów ?Czy podobne problemy swoich klientów też pan ignoruje ?pozdro
proscan Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Piękny nieznajomy,Czytając Twoje wpisy dowiadujemy się że:- ACE 250 to chińska zabawka- że problem z wyłącznikiem jest zapewne typowy- i że nie kupiłbyś gdybyś wcześniej wypróbował.Wnioskuję że:- masz bardzo wysokie mniemanie o jakości chińskich zabawek- pracujesz w serwisie wykrywaczy, bo wiesz jakie uszkodzenia są typowe (mi się jeszcze nie udało tego ustalić, bo do tej pory od klienta dostalem tylko 1 zepsuty ACE z wyrwanym kablem i drugi zalany wodą);- jesteś dosyć nawiny, bo kupujesz coś czego nie miałeś w rękach. Ile wpisów na forum osoba, której rad posłuchałeś ?Co do drobku i jakości Twoich wypodziedzi, to oddaje to po raz drugi do oceny czytających. pzdr.proscan
shandong Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 panie proscanPrzyjmowałem w dobrej wierze rady udzielane między innymi i na tym forum. Teraz wiem ,że słuchałem zgranej orkiestry. A pan jest chyba jej dyrygentem. Proszę wszystkiego nie załatwiać wykpiwając każdego kto raczy się z panem nie zgodzić, mając własne kilkumiesięczne doświadczenia z tym detektorem. Widzę ,że dalsza dyskusja z panem nie ma sensu, pozostanę dalej przy swoim zdaniu.
proscan Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 pod ostanim zdaniem mogę się podpisać.proscan
palacz Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Przyjmowałem w dobrej wierze rady udzielane między innymi i na tym forum" ja tez (Kudlaty do konca przekonal mnie do tego wyboru) i kupilem ace 250. Mam go prawie rok. Nie zaluje, choc przyznam szczerze ze szukam juz czegos bardziej statycznego. Bardzo dobry wykrywacz dla poczatkujacych.
janusznowak Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 WitamPalacz-czy to nie Ty sprzedawałeś swojego ACE na Allegro?
janusznowak Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Mam ACE od 2 tygodni - jest to moja piersza wykrywka, narazie jest O.KMyślę,że bez aku nie dam rady.
palacz Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 No ja :P Ale rozmyslilem sie. Chcialem go sprzedac, dolozyc troche szmalu i kupic cos bardziej kozackiego ale moja sytuacja finansowa ulegla pogorszeniu :( .
rav79 Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 Jeżeli do zasilania ace 250 używasz akumulatorków to sparawa jest jasna: są one poprostu za krótkie. Spróbuj włożyć zwykłe baterie paluszki. Ewentualnie podłuż coś pod akku żeby był dobry styk z blaszkami.pozdr
vaz Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 Akumulator AA (R6) Ni-Mh czy Ni-Cd ma tę samą wielkość co bateria paluszkowa AA (R6) . Są to wielkości znormalizowane . Inne do ACE 250 nie pasują .
rav79 Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Z własnego doświadczenia wiem, że np. kku firmy forever, których wcześniej używałem sprawiały właśnie problemy z prawidłowym stykiem bo mają krótszą końcówkę przy biegunie dodatnim mimo, że długość samego akku jest taka sama jak zwykłej baterii. Wiem bo to przećwiczyłem ;)pozdr
HU13ERT Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam. Jest jeszcze jedna kwestia. Nie wiem dokładnie czy chodzi o pierwszorazowe" włączanie po dłuższej przerwie ale po wyłączeniu producent poleca odczekanie około 15 sekund przed ponownym włączeniem...a ten pisk to prawdopodobnie słynny już wśród starszych użytkowników odgłos pracujących kryształów kwarcu" ;)Pozdrawiam.Hubert
vaz Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Akumulatorków firmy Forever nie kupowałem bo miałem informację , że ich jakość pozostawia wiele do życzenia .Sądząc po Twoich doświadczeniach - wybrałem dobrze .Wybrałem Energizery , żadnych problemów , bardzo stabilne i dobrze pasują do ACE 250 .
rav79 Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Akku forever sprwiały kłopot tylko z Ace 250. Wczesniej użwyałem ich w rutusie i nie było żadnych problemów. Cały czas używam ich w cyfrówce i naprawdę nic zarzucić im nie można. Trzymają długo i są stabilne. Źrodło tkwi w konstrukcji ace 250 bo to już nie pierwszy raz ktoś opisuje podobne problemy z ace i akku.pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.