PUMA1 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Witam wszystkich mam pytanie czy ktoś ma moze fotki meteorytu.
pawlik832 Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Wpisz w Goolgle meteoryt. Jest tego masa nawet na polskich stronach.
Towarzysz Iwan Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Jak chcesz to na przyszły weekend mogę zrobić fotkę całej gabloty takiego tałatajstwa telefonem.
pedro Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 nie chce mi sie wklejac fotek masz linka do strony i sobie wybierz:) pozdro http://www.meteoryt.net/
a.korbaczewski Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 polecam meteoryt HOBA z Namibii największy na swiecie metalowy
von Teuto Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 Witam,czy mam fotkę meteorytu?,- ano.... mam! Tyle.... że nie wiem kto ten niebezpieczny dla Ziemi meteoryt rozwalił na kawałki i...... gdzie spadły? Wygląda na to, że jakiś inny mały" obiekt ten meteoryt ozbroił".... być może przy pomocy Teslaball'u". :)) Teslaball" powstaje, najogólniej mówiąc, w wyniku koncentracji pól magnetycznych na pewnym punkcie,- względnie obiekcie. Wydarzenie to miało miejsce nad Turcją i kilka pilotów tą pogoń nieznanego pojazdu" za meteorytem obserwowało. Filmik tutaj -> http://www.nsl-forum.com/lager/circle.mpeg Spokojnej nocy... i żadnych horor-snów życzę. :)v.T.
grba Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 Najsłynniejszy meteoryt naświecie to Hadżar - Czarny Kamień wbudowany w jeden z narożników świątyni Kaaba w Mekce.
carbonado Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam.Jak wroce jutro do domu to zrobie fotki jak taki meteoryt wyglada swiezo wyciagniety z ziemi, bo nie mam przy sobie aparatu.carbonado
carbonado Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam ponownie.Zgodnie z obietnica wklejam zdjecie meteorytu. Jest to meteoryt zelazny. Pierwsze zdjecie przedstawia jaki jest stan meteorytu zaraz po wyciagnieciu z ziemi a drugie wyglad po wyczyszczeniu ktory ukazuje mocno juz zatarte slady swiadczace o tym ze mamy do czynienia z kawalkiem materii kosmicznej a nie odpadem antropogenicznym. Te dwa zdjecia to dwa rozne okazy.carbonado
von Teuto Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 .... no i mamy świetne zdjęcia meteorytów,- dzięki carbonado. Ale czy ajsłynniejszy meteoryt na świecie to Hadżar",- jak twierdzi grba ? Może.... wątpliwości jednak pozostają, szczególnie w powiązaniu z mistyką i legendami. Śmię twierdzić, że dorównuje jemu (a może i przerasta?) meteoryt o silnych właściwościach magnetycznych, który w zamierzchłych czasach walnął we Wzgórze Wawelskie, czyli znowu ździebko o archeologi ducha -> http://tezlav-von-roya3.piranho.com/ (Chakram).
carbonado Napisano 8 Kwiecień 2006 Napisano 8 Kwiecień 2006 Witam.Na zdjeciu okaz ze zdjecia pierwszego po wstepnym oczyszczeniu. Za okolo 2 tygodnie wkleje zdjecie jak wyczyszcze go do tego stopnia co tego na drugim zdjeciu.carbonado
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.