fafik Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Mam uprzejmą prośbę, by któryś z szanownych kolegów wyjaśnił mi czy owe ołowiane kulki na zdjęciu, wygrzebane na pobojowisku z okresu I wojny światowej to elementy szrapnela czy może jaki pocisk wówczas stosowany.serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje
miq Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Witam napewno od pociskow 1 wojennych..W okolicach lodzi tego jest na peczki..Zawsze jakas kulke znajde na wykopkach .. :P Pozdrawiam MIQ
fafik Napisano 7 Kwiecień 2006 Autor Napisano 7 Kwiecień 2006 właśnie zassałem na osiołku jakiegoś Ospreya i tam było takie zdjątko pocisku - może to akurat jest pocisk szrapnelowy
fafik Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 Dzięki badzo za pomocpewnie jeszcze tam pochodze i pośmierdze może co jeszcze fajnego się znajdziepozdrawiam
getton Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Być może, ale taką wielkość mają również współczesne lotki z amunicji myśliwskiej na zające czy sarny. Sporo tego leży zwłaszcza z lat 80-tych, kiedy dużo strzelano po lasach i łąkach :-)
Pytanie
fafik
Mam uprzejmą prośbę, by któryś z szanownych kolegów wyjaśnił mi czy owe ołowiane kulki na zdjęciu, wygrzebane na pobojowisku z okresu I wojny światowej to elementy szrapnela czy może jaki pocisk wówczas stosowany.
serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.