dareQ Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Na moim ogrodzie znalazłem taki gwoździk".Mniej więcej wiem co to mogło być ale proszę o ewentualne skorygowanie mojej teorii.Może to być znacznik wbijany w drewniane słupy linii elektrycznej lub telefonicznej (długość- 55mm).
igor02 Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 Witam. Miałem takie same gwożdzie z podkładów kolejowych. Pytałem wujka kolejarza mówił że to rok kiedy były kładzine podkłady. Pozdrawiam.
dareQ Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Na moim ogrodzie znalazłem taki gwoździk".Mniej więcej wiem co to mogło być ale proszę o ewentualne skorygowanie mojej teorii.Może to być znacznik wbijany w drewniane słupy linii elektrycznej lub telefonicznej (długość- 55mm).
dareQ Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 .. i widok samego łba. Bita cyfra 90" lub 6" i obok kropka. Ze wstępnych ustaleń wynika że mógł to być rok budowy linii więc prędzej 6"- wtedy kropka będzie z prawej strony.
Pytanie
dareQ
Na moim ogrodzie znalazłem taki gwoździk".
Mniej więcej wiem co to mogło być ale proszę o ewentualne skorygowanie mojej teorii.
Może to być znacznik wbijany w drewniane słupy linii elektrycznej lub telefonicznej (długość- 55mm).
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.