Grand Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 WitamMam nowego Qicka i nowe aku 250mAh i trzymają tylko 4 godziny na pracy bez słuchawek.Czy cos jest nie tak z wykrywką?Prosze o pomoc.PzdrGrand
m72 Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 hmm, ciekawe ja mam aku. 1800mAh i na trzy weekendowe wypady wystarczają :D. Może masz ładowarka nie do tgo typu akumulatorków to jest bardzo ważne, albo jescze jedna rzecz konicznie 12h ładowania po uprzednim rozładowniu w urządzeniupzdr M-72
Darek419 Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Wykrywacze te są prądożerne mam taki sam problem muszę doładowywać stale aku by mnie nie zaskoczył brak prądu.Nowe akumulatorki na początku użytkowania nie osiągają pełnej pojemności,dopiero po kilku ładowaniach uzyskują pełną moc.Trzeba je po prostu kilka razy ładować i rozładować.
Grand Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 Ale jak rozładować?Naturalnie np.szukając?U mnie w ładowarce nie ma funkcji rozładowania.A ładowarka jest do tego typu co pisze na akuWłaśnie włożyłem te aku do SHARP SHUTERA kumpla i u niego ta dioda co sygnalizuje wymiane bateri NIE SWIECI!!!!!A u mnie pokazuje rozładowanie.CO JEST GRANE?DAJCIE JAKĄS WSKAZÓWKE.PzdrGrand
DarekD Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Pojemność 250mAh?Czy moze 2500mAh? Jeśli 2500 to:Sformatuj baterie:Najpierw całkowicie rozładuj, np włóż je do elektrycznej szczoteczki do zębów/aparatu fotograficznego/jakiejś zabawki.. i zostaw włączone aż padną zupełnie.Potem ładuj przez 12-14godzin w ładowarce (mimo że będzie wskazywać że są naładowane). Znów je rozładuj zupełnie.Następne ładowanie też przez naście godzin. Trzy takie operacje i powinny osiągnąc swoją maksymalną pojemność.Akumulatorki powinny mieć wszystkie taką samą pojemnośc, inaczej te o mniejszej pojemności są narażone na szybsze zużycie/uszkodzenie. Albo masz baterie słabo/wcale nie sformatowane (tak myślę), albo jeden z akumulatorów jest uszkodzony.PozdrawiamDarek
Darek419 Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Do tej wykrywki wchodzą dwie baterie 9 Voltowe.
Peter Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Grand, jeśli się nie walnąłeś we wpisie, to 250 mAh to stanowczo mało jak na dzisiejsze czasy. Podaj typ i napięcie. Współczesne akumulatorki potocznie R6 czyli śr 14mm dł 50mm mają, pojemności dochodzące do 2000 mAh czyli 2,0 Ah przy napięciu 1,2V. Dla przykładu wklejam zdjęcie akumulatorków w technologii Wodorkowej 1,2V - 2200 mAh.
Peter Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 No jak na 9 V to pojemność ok. Varta daje dla 8,4V - 170mAh
Peter Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Eee. To jak ma być taka elektrownia na 2*9V to już lepiej na pasku nosić zewnętrzny porządny akumulator. Ja tak robie z cyfrówką i lampą.
wiciu_r Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Ja w moim BH Lone Star używałem tych i starczały na jakieś 17 godzin łażenia, ładowane są przez jakieś 12-15 godzin bez względu na to co pokazuje ładowarka, na razie przeżyły jakieś 50-60 ładowań.
Grand Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 A może to dlatego że aku są nowe i tak słabo trzymają?A te aku to: CAMELION 250mAh 9 Voltowe.A możliwa jest awaria wykrywki??PzdrGrand
jav78 Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Witam.akumulatorki po naładowaniu powinny mieć okoł 9,80 volta,jeżeli tyle maja to są dobre.I pojemność ich nie ma znaczenia ja używam 160mAh i na cały dzien starczają bez słuchawek.Jezeli w jedny wykrywaczu pokazuje ze sa pełne a w drugim ze zużyte to:-albo walnieta wykrywka ,czyli elektronika -albo słabo łaczą złaczki łaczace bateriea sprawdz wykrywke wkładając zwykłe baterie alkaiczne co sie bedzie działo.Pozdrawiam.
Grand Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Włożylem te aku co na moim NOWYM Qicku świeci się kontrolka że rozłodowane do Lone Stara.ZADNA DIODA SIE NIE ŚWIECI I MOŻNA SZUKAĆ.CO JEST GRANE?Sprzedali mi bubel?Doradzcie coś?PzdrGrand
jav78 Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Witam,jeżeli masz nową wykrywke na gwarancji to nic prostrzego wyślij do serwisu do Gliwic z opisem awarii i kartą garancyjną,odkrec elektronike od drązka i razem z cewką spakuj i za tydzien masz sprzet w domu.Pozdrawiam.
JarekR Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 witamDajcie namiary na serwis w Gliwicach...mam klon QD II i przewodzik od cewki domaga się wymiany a i elektronikę mozna by przeglądnąćpozdrawiam Jarek
jav78 Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Witam ,oto adres:ProScanul.Jaskółcza 8/144-100 Gliwicetel.032 238 80 97proscan@proscan.gliwice.plwww.proscan.gliwice.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.