Skocz do zawartości

ACE 250 / Prizm II ???

Kowal7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potrzebuję opinii który z tych wykrywaczy będzie lepszy na drobny kolor, głównie monety. Na militarkę nie będę tego używał, bo do tego sprzęt już mam. Rozważam zakup któregoś z tych dwóch, zależy mi żeby posiadał wyświetlacz, dobrze jeśli będzie też identyfikacja tonowa...
Proszę o radę który z nich kupić, ewentualnie inne propozycje w cenie max do 1500zł. Z góry dzięki.
Pozdrawiam!
Napisano
Witam
Z tych dwóch to chyba nie ma sie nad czym zastanawiać.Wiadomo że Prizm.
A może niech Pan pomyśli o Minelabie X-TERRA.Ale trzeba dołożyć ok.200zł.
Albo do 1500 zł coś używanego.Np. ze stajni Tesoro,Minelab(ciężkie wagowo sprzety oprócz X-Terra),Whites
Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Porownywałem kiedyś na plaży ACE 250 ze starym Rutusem First i ten drugi okazał się dużo skuteczniejszy. Na polu i w lesie bez porównania.
Napisano
Gdzies na forum pisalem o Prizm III, a roznice miedzy nimi sa nie wielkie, chyba tylko wskaznikiem glebokosci sie roznia. Prosze poszperac.
Napisano
jeżeli ktoś bierze wykrywacz kórego do końca nie zna i porównuje go z innym to wydaje mi sie conajmniej śmieszne,z wykrywaczem trzeba sie zapoznaznać zeby coś o nim powiedzieć,zostawcie w spokoju garreta ACE 250 to dobry wykrywacz tylko moze nie umiecie go używać!!!
Napisano
Dzięki za rady. Muszę pomyśleć jeszcze nad X-Terrą, chociaż z tego co kojarzę to stosunkowo nowy sprzęt, a ACE 250, czy też Prizma ma chyba zdecydowanie więcej osób...Poza tym podzielam opinię jorga, bo najbardziej zależy mi na radach osób które mają spore pojęcie zarówno o jednym jak i drugim sprzęcie...
Napisano
KOWAL7 poczytaj opinie użytkowników garretta, nie jestem w tym odosobniony.sprzęt jest lekki,łatwy w użyciu,bardzo skuteczny,w tym przedziale cenowym na monetki super!
Napisano
W tym właśnie problem..., każda sroka swój ogon chwali...,a jak wyłapać z tego tych którzy faktycznie mają pojęcie o sprzęcie i mogą naprawdę go porównać...Oj ciężko ...
Napisano
dla mnie człowiek który pisze że testował kilka sprzetów jednocześnie jest małom wiarygodny,wykrywacz tak jak pisałem musisz poznać zeby docenić jego zalety,ja osobiście poznaje swójego garrecika i powiem ci tylko jedno gwożdzi od dawna nie kopie,tylko kolorek!pozdrawiam!
Napisano
Witam Kowal7! Zarówno jorg jak i ja szukamy wykrywaczami Garretta ACE 250. To dobry sprzęt. Nie testowałem Prizma więc nie wypowiadam sie na jego temat! ACE 250 to kombajn na monetki!:) Mam go od niedawna a łowię nim monety za każdym wyjściem w pole! A głownie na monety chcesz sie nastawić z tego co przeczytałem. Ja również szukam monet i biżuterii. ACE 250 ma bardzo dobrą dyskryminację, pin pointa i ustawienia własne! Właśnie na własnych ustawieniach mam najlepsze wyniki. ACE 250 jest tani bo kosztuje 865 złotych i jest wart wydania tych pieniędzy. Ciesze sie że nie wydałem 1500 złotych albo i więcej bo zastanawiałem się nad tym i dobrze zrobiłem. Przez najbliższy czas nie zmienie go na zadna inną wykrywke. Jest lekki, skuteczny i nauczyłem się go przede wszystkim słuchać. Jeżeli ktoś pisze że ta wykrywka nadaje sie na plaze to widac ze nie szukał tym wykrywaczem nigdy w terenie. Zdecydowanie POLECAM! Pozdrawiam Cię Kowal i jorg Ciebie również:) Mam pytanie. Jorg testowałeś może moje ustawienia w terenie? Jestem ciekawy z jakim rezultatem?
Napisano
Witam serdecznie ,dzisiaj bylem chwilke w terenie przed pracą ,nie mogłem wytrzymać,taka ładna pogoda ,nie miałem wiele czasu na testowanie nowych ustawień,ale zapowiada sie dobrze , mój kochany garrecik wyssał mi z ziemi dwie ładne łuski {chyba od pepeszki}nie znam sie na tym, jedną boratynke ,kulke od muszkietu i fenninga,teraz ten mój żółty sprzęcik leży rozkręcony na czynniki pierwsze w walizce.tak jak już pisałem zabieram go do anglii i tam przetestuje dokładnie te ustawienia od kolegi kowala7,o czym niezwłocznie napisze na forum.pozdrawiam !!!!
Napisano
te ustawienia są od kolegi hangedman!oczywiście,przepraszam za pomyłke.ale pozdrawiam wszyskich jeszcze raz!
Napisano
Dzięki za rady. Chętnie wysłuchał bym także opinii nt Prizma, szczególnie od osób które go używają...,miałbym wtedy trochę lep[sze porównanie...
  • 4 months later...
Napisano
Kurcze malo tych waszych odpowiedzi, bo sam mam dylemat pomiedzy tymi wykrywaczami. Mogliby sie wypowiedziec ludzie ktorzy maja czesty kontakt z Garrettem i ludzi z Pizmem? :)

Pozdrawiam
IGomas
Napisano
Witaj Kowal. I co, jak tam wykrywka? NIe zalujesz wyboru ? :) Jakie skarby ci w raczki wpadly? Powiedz mi jak najwiecej swoich spostrzezen na temat Prizma :)
Napisano
Więc tak: na drobnice bez zarzutu, szybko i dokładnie łapie, dobrze wyświetla wskazania, baterie trzyma nie najgorzej, dyskryminacja wybiórcza działa bez zarzutu, lekki i nie trzeba być kulturystą ,żeby spędzić z nim w ręku kilka godzin w terenie, w obsludze tak prosty, że pięciolatek nie miałby problemu....
Minus wg mnie to zbyt mala sonda (20cm), wiec trochę trzeba tym zamiatać..., a także brak regulacji głośności, co jest dość denerwujące....Nie za ciekawie przedstawia się też jego wymiar po złożeniu...
Mimo wszystko ja jestem zadowolony i mogę śmialo polecić, za te pieniądze napewno nie jest to zły sprzęt...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie