Skocz do zawartości

Skarb w Kozienicach

marop

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Gdyby była to prawda ,to niezła sensacja......
Rzecz zdarzyła sie w zeszłym tygodniu w miejscowości Kozienice w byłym woj. radomskim .W centrum miasta ,przy rozbiórce starego budynku skarbówki operator koparki trafił na skrzynke z monetami -plotka głosi że ze złotymi .Nie wiem jakie monety ,ile i z jakiego okresu , teren zabezpieczyła policja i inne służby .Ile w tym prawdy nie wiem , dowiedziałem się o tym pocztą pantoflową.Być może ktos wie o tym zdarzeniu więcej i może je zweryfikować.
Pozdr....
Napisano
Zabezpieczony teren przez policje osobiście widział mój kolega.Jak już pisałem to poczta pantoflowa, ale nie byłbym zaskoczony ,że nic nikt nie wie bo juz tak było ,że takie skarby szły w prywatne ręce wysoko postawionych".W mediach cisza......
Napisano
Skoro już poczta pantoflowa puściła w obieg, to może za kilka dni potwierdzą w oficjalnych wiadomościach (np. Kurier Mazowiecki, Gazeta Wyborcza lub lokalna prasa).
W przypadku takich plotek, jeśli to prawda to trudno będzie uniknąć sensacji. Poczekajmy a usłyszymy ( i oby to była prawda).
Pozdr. Andy.
Napisano
Witam wszystkich
I do redakcji Odkrywcy" dotarła ta niezwykle lakoniczna informacja. Co wiemy na dzisiaj. W Kozieniacach nikt nic nie wie... począwszy od władz miejskich, poprzez lokalnych wszystkowiedzących", a skończywszy na policji. Owszem w Kozienicach ładnych parę lat temu wykopano monety i obecnie są one eksponowane w muzeum. Czyżby powtórka? Rzecznik prasowy tamtejszej policji obiecał nam dokładnie sprawdzić tę informację. Czekam na telefon. Zatem natychmiast poinformujemy co i gdzie..
pozdrawiam
Izabela Kwiecińska
Napisano
Rozmawiałem tel. ze znajomymi z Kozienic i nic takiego nie było...a przynajmniej nie słyszeli ; dom do rozbiórki zaczął się palić więc policja obstawiła go wczaie akcji gaśniczej a ok 2 dni później podobno byli przez chwilę jak zaczął działać ciężki sprzęt-kopara i spychacz przyczepy na gruz...bo rudera stała tuż przy szosie która kursują samochody do Radomia ale może? Fajnie pofantazjować.
Napisano
nikt nie widział nikt nie słyszał a jak sie słuzby mundurowe przycisnie na łamach prasy to pokaża garsc cynkowych feningów pogański to kraj pogańskie obyczaje :) pozdro
Napisano
I własnie oto chodziło.Oczywiscie nie o sam szum ,ale o interwencje ludzi ,którzy chcą i mogą coś się dowiedzieć w tym temacie.
Pozdrawiam wszystkich- Marop

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie