Skocz do zawartości

Kampinoskie odkrycia.....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam kolejna wyprawa dwoch wytrwalych i sie oplacalo...naszym celem byl kampinos mam tam pare miejscowek polatalismy po ladnych okopach jedno osobowych,...na takie wygladaly i anty nawet ladne...wykopalismy 53szt. lusek o numerach..10 37 P370 S" jak ktos zna te oznaczenia to prosze dodac na forum do jakiej to broni i czyje...dzieki z gory a i najciekawsze odkrycie helm polski w bardzo slabym stanie wszystko znalezlismy w okopach...oto fotki..
Napisano
Niemiecka łuska od karabinu mauzer 7,92 x 57mm:
P370 - Hasag, Hugo Schneider A.G., Werk Berlin-Köpenick
37 - 1937r.
10 - numer partii produkcyjnej
S* - mosiądz o zawartości 72% miedzi
Napisano
Polska łuska od mauzera 7,92 x 57mm:

Pk - Pocisk, Spółka Akcyjna w Warszawie
32 - 1932r.
67 - blacha mosiężna o zawartości 67% miedzi
DZ - blacha na łuskę dostarczona przez walcownię metali w Dziedzicach
Napisano
He he - w Kampinosie jeszcze sie coś " trafia. Uważajcie na leśników. Ja sam zna typa co wchodzi do kampinoskiego rezerwatu w pomarańczowym kamo. Ale to tylko brat Chucka Norisa. ;-)

pozdro!
Napisano
Holenderskie camo chyba modne :) sam widziałem takiego speca w lesie. Potem wychodził z jakimś pieńkiem pod pachą. ehh... ci złodzieje drewna ;-)
Napisano
a helm jak sie doczytalem jest polski WZ.31...a dlaczego w kampino ma nie byc...sa takie miejscoweczki tylko to stopnieje to znowu kurcik mykniemy..kampinos jest duzy..a walk w nim pelno..bylo...pozdrawiam..
Napisano
a wszystko to w okopach a nie obok czy gdzies w lesie...a spotkalem sie z wypowiedziami ludzi ze nic w okopie nie ma...bo za gleboko.heheheh
Napisano
faktycznie miejsce ciekawe a najbardziej rozbroiła mnie tablica z napisem ZAWRÓC TO NIE JEST SZLAK TURYSTYCZNY czy jakos tak.I czy naprawde tak straz lesna tam gania .po drodze mijalismy 2 samochody strazy lesnej.nieszukace tam wogóle???????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie