witam wreszcie zdecydowałem się na prośbe w sprawie identyfikacji części z radzieckiego samolotu. dokładnie to z jakiego pochodzą typu./ Samolot rozbił się w lecie 1944 roku w okolicy miejscowości Harasiuki to jest około 20 km na północ od Leżajska. Był to myśliwiec stalowej konstrukcji z chowanym podwoziem i drewnianym śmigłem.(tyle wiem z przekazów) Ja polatachędąc na miejscy wydarłem ziemi jeszcze resztki blach. Gaźnik i kilka drobntych części (świeca data 1942 kilka śrub i złączki do instalacji hydraulicznej)dostałem od człowieka który to wymontował z wraku. A co do histori jego wypadku to pilot najprawdopodobnie lądował awaryjnie w przygodnym terenie, zginą podczas tego manewru. Samolot został zniszczony przez okoliczną ludność.
Question
wit
witam
wreszcie zdecydowałem się na prośbe w sprawie identyfikacji części z radzieckiego samolotu. dokładnie to z jakiego pochodzą typu./
Samolot rozbił się w lecie 1944 roku w okolicy miejscowości Harasiuki to jest około 20 km na północ od Leżajska. Był to myśliwiec stalowej konstrukcji z chowanym podwoziem i drewnianym śmigłem.(tyle wiem z przekazów)
Ja polatachędąc na miejscy wydarłem ziemi jeszcze resztki blach. Gaźnik i kilka drobntych części (świeca data 1942 kilka śrub i złączki do instalacji hydraulicznej)dostałem od człowieka który to wymontował z wraku. A co do histori jego wypadku to pilot najprawdopodobnie lądował awaryjnie w przygodnym terenie, zginą podczas tego manewru. Samolot został zniszczony przez okoliczną ludność.
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.