witam wreszcie zdecydowałem się na prośbe w sprawie identyfikacji części z radzieckiego samolotu. dokładnie to z jakiego pochodzą typu./ Samolot rozbił się w lecie 1944 roku w okolicy miejscowości Harasiuki to jest około 20 km na północ od Leżajska. Był to myśliwiec stalowej konstrukcji z chowanym podwoziem i drewnianym śmigłem.(tyle wiem z przekazów) Ja polatachędąc na miejscy wydarłem ziemi jeszcze resztki blach. Gaźnik i kilka drobntych części (świeca data 1942 kilka śrub i złączki do instalacji hydraulicznej)dostałem od człowieka który to wymontował z wraku. A co do histori jego wypadku to pilot najprawdopodobnie lądował awaryjnie w przygodnym terenie, zginą podczas tego manewru. Samolot został zniszczony przez okoliczną ludność.
Pytanie
wit
witam
wreszcie zdecydowałem się na prośbe w sprawie identyfikacji części z radzieckiego samolotu. dokładnie to z jakiego pochodzą typu./
Samolot rozbił się w lecie 1944 roku w okolicy miejscowości Harasiuki to jest około 20 km na północ od Leżajska. Był to myśliwiec stalowej konstrukcji z chowanym podwoziem i drewnianym śmigłem.(tyle wiem z przekazów)
Ja polatachędąc na miejscy wydarłem ziemi jeszcze resztki blach. Gaźnik i kilka drobntych części (świeca data 1942 kilka śrub i złączki do instalacji hydraulicznej)dostałem od człowieka który to wymontował z wraku. A co do histori jego wypadku to pilot najprawdopodobnie lądował awaryjnie w przygodnym terenie, zginą podczas tego manewru. Samolot został zniszczony przez okoliczną ludność.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.