ponury Napisano 21 Marzec 2006 Autor Napisano 21 Marzec 2006 Witam mam pytanie w szczególności co do tej sporej rozmiarami blachy z orłem u wojaka z brodą.Będe wdzięczny za wszystkie sugestie.Pozdrawiam
ponury Napisano 21 Marzec 2006 Autor Napisano 21 Marzec 2006 Witam mam pytanie w szczególności co do tej sporej rozmiarami blachy z orłem u wojaka z brodą.Będe wdzięczny za wszystkie sugestie.Pozdrawiam
danieloff Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 A ci wojacy" to Straż Leśna albo nadleśnictwo, Ci z przodu mają dubeltówki, ci z tyłu chyba sztucery Mannlichera. Pod orzełkami charakterystyczne skrzyżowane gałązki i choinki" na patkach kołnierzowych.
getton Napisano 23 Marzec 2006 Napisano 23 Marzec 2006 Tak, ale z pustym magazynkiem...pewnie polowanko się udało...A ten pierwszy od lewej w dolnym rzędzie to ma naszywki na kołnierzyku strzelca wyborowego, jak major Koenig w filmie Wróg u bram"...Wasilij Zajcew nie umywa się...
Pytanie
ponury
Witam mam pytanie w szczególności co do tej sporej rozmiarami blachy z orłem u wojaka z brodą.Będe wdzięczny za wszystkie sugestie.Pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.