wnusio Napisano 17 Marzec 2006 Autor Napisano 17 Marzec 2006 witam,wpadlo mi w rece cos takiego i nie mam pojecia co to moze byc,bardzo prosze o identyfikacje tego wisiorkapozdrawiam wnusio
wnusio Napisano 18 Marzec 2006 Autor Napisano 18 Marzec 2006 Dzieki za podpowiedz ale mnie interesuje,kto to pierwotnie mogl nosic,dodam ze dostalem od kolegi ktory to znalazl podczas rozbiorki starej drewnianej chlopskiej chalupy w okolicach Woli Rebkowskiej na mazowszu,pod w-wa i nie sadze ze to nosil oderwany od pluga(nie uragajac nikomu)
wnusio Napisano 18 Marzec 2006 Autor Napisano 18 Marzec 2006 i jeszcze dodam ze poza fragmentem gdzie jest wybite VII i milimetrem dalej,pisownia jest zgodna z tym co jest wybite na wisiorku wlacznie ze znakami
wnusio Napisano 18 Marzec 2006 Autor Napisano 18 Marzec 2006 Czyli jeszcze raz EDWARDVS (VI-dalej 2mm nieczytelne):G:BRITT:CORONATION COINa
strazakwaffe Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 dodam ze na Słowacji-no na naszej granicy-pozdro
wnusio Napisano 17 Marzec 2006 Autor Napisano 17 Marzec 2006 witam,wpadlo mi w rece cos takiego i nie mam pojecia co to moze byc,bardzo prosze o identyfikacje tego wisiorkapozdrawiam wnusio
wnusio Napisano 18 Marzec 2006 Autor Napisano 18 Marzec 2006 EDWARDVS (mało czytelne chyba VII);G;BRITT;CORONATION;COINsorry,ze dopiero teraz ale nie było mnie w necie,a i jeszcze srednica ok 2,2 cm
Pytanie
wnusio
witam,wpadlo mi w rece cos takiego i nie mam pojecia co to moze byc,bardzo prosze o identyfikacje tego wisiorka
pozdrawiam wnusio
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.