kigen Napisano 7 Lipiec 2003 Autor Napisano 7 Lipiec 2003 Co to za niespodzianka?Takie fanty można wykopać na drodze 10cm pod ziemią.W miejscu tym chodzą ludzie i jeżdżą ciągniki!cześć!
kigen Napisano 7 Lipiec 2003 Autor Napisano 7 Lipiec 2003 Co to za niespodzianka?Takie fanty można wykopać na drodze 10cm pod ziemią.W miejscu tym chodzą ludzie i jeżdżą ciągniki!cześć!
PATRON Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 eee tam i tylko jeden był???????Kiepsko ...PZDR PATRON
Domino(*) Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Witam!Jak widać jest to możdzierz z zapalnikiem.Zapewne niemiecki, większego kalibru (80mm??).Radze Ci to zakopać głębiej niż na 10 cm:P albo zadzwoń po saperów i to wezmą. Pzdr
Dziki Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Wygrzebałem podobny u siebie w lesie (Gdynia). To chyba 60mm.
Szczur Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Jak się wezwie saperów to można liczyć że dadzą ci z powrotem ale rozbrojone?;p
PATRON Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Witam,jak wezwiesz saperów to dadzą ci kwitek na rewizję w domu i ewentualnie 2 w zawieszeniu na trzy..:-))))Poza tym to jest ruskie 60 mm z ebonitowym zapalnikiem , najbardziej przesrane co można znaleść - tak w/g mnie.....PZDR PATRON
Gość Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Oni tylko wysadzają ;-)). Na szczęście już nie mszczą się na bunkrach. I nie zakopuj na drodze, ale gdzieś z boku i nie zapalnikiem do góry ;-))Pozdrawiam.
kigen Napisano 7 Lipiec 2003 Autor Napisano 7 Lipiec 2003 zawiadomiłem saperów. I już jest pozamiatane.Cześć!
Dundee Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 kigena jak wygladala procedura" zawiadamiania ??Ciekawy jestem bo na szczescie jescze nie znalazlem takich eksponatow, ale gdyby jednak :(
kigen Napisano 7 Lipiec 2003 Autor Napisano 7 Lipiec 2003 Cześć Dundee!Na szczęście miejsce, w którym był ten wykopek, był łatwy do zlokalizowania. Dlatego podałem namiary telefonicznie.
Gość Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Myślę że PATRON i DOMINO mają rację. Zgłosisz to masz problem ! W bagno to draństwo lub głęboko zakopać ! Cze!
Frozzer Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 to niemiecka bombka myszka jak mniemam, tylko ten zapalnik mi nie pasuje
marg33 Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 Znalazlem cos podobnego na sciezce,ktora dreptalo pewnie z milion ludzi-chyba nawet mniej niz 10 cm-obok jest stawek i tam teraz to lezy.
Domino(*) Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 Witam!Byłem teraz na 2 dniach na wczasach koło takiej wioski to oczywiscie zajrzałem również do lasku.Na drodze był praktycznie ciągle sygnał a wszystko to niewypały.Heh a ich wykopywanie ograniczało się jedynie do zdjęcia dywanu" trawy:))).A różne się trafiały np,przeciwpancerne,lotnicze 20 mm i większe cudeńka:))).Ogólniej rzecz biorąc nic ciekawego.PS:Wyniosłem te niewypały z drogi i zakopałem głęboko w jednym dole w lesie. Pzdr
Pytanie
kigen
Co to za niespodzianka?
Takie fanty można wykopać na drodze 10cm pod ziemią.
W miejscu tym chodzą ludzie i jeżdżą ciągniki!
cześć!
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.