Skocz do zawartości

szczelina

jacobs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wars98 -`Nie obraź się ale wyszukiwarka nie wiele pokazuje jeżeli chodzi o twoje odkrycia-a działasz jak ty to określasz legalnie- a my nie legalnie jak mniemam -i my pokazujemy a ty nie -coś nie jest tak -pozdro-acha jeszcze straszysz ludzi - ujawnieniem IP
  • Odpowiedzi 189
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam
Wybacz ale to co napisałeś powyżej kompletnie nic nie wniosło do tematu oprócz tego że nie potrafisz rozróżnić forum poszukiwawczego z politycznym .
Z tego co napisałeś tutaj wnika tylko że jesteś prawnikiem i potrafisz załatwić żeby dali znaleźne .
Myślę że każdy o takim wykształceniu to potrafi załatwić i nie za 50% znaleźnego tylko za jakieś 2000zł.
Co do przechwalania to w twoich wypowiedziach nie widzę nic innego .
Jestem pełen podziwu dla twojej zdolności zapamiętywania faktów na temat szczeliny" ale to co Ty tutaj powiedziałeś większość można znaleźć na necie i tylko leniwemu człowiekowi to się może nie udać .
Ja się bawię w to jakieś 15 lat (nielegalnie) i naprawdę nasłuchałem się różnych szpeców od skarbów tyle że nie wierzę jeżeli nie dotknę .

I jeszcze jedno
grove3.
Czołg w Szczelinie? Chyba żartujesz... :D
To nie ten wątek!"
Radzę Ci czytać uważnie jeżeli chcesz odpowiadać na czyjeś pytanie bo tym co zacytowałem ośmieszasz ale tylko siebie .

I nie obchodzą mnie Żydzi , Murzyni , Aryjczycy , Koreańczycy , Kurski , ani tym bardziej twój obrzezany lub nie penis .

Nie chcę żebyś się przechwalał pokaż tylko chociaż jedną fotkę kolegom z forum , to nie jest przechwalanie .
Przechwalanie to jest pokazywanie fotki Mercedesa V170 ,którego ktoś odresataurował i który raczej nie jest autem tak wysoce cennym i unikatowym żeby ktoś sobie zadawał tyle trudu żeby go chować do jakiejś szczeliny w górach to już by był nonsens .

Nie odczytaj tego jako próbę działania na twoją niekożyść tylko jako próbę namowy Ciebie do pokazania kolegom z forum twoich niewątpliwie wspaniałych odkryć .
Jeżeli to co napisałem godzi w twoją dumę to załatw z cyt. attache wojskowego ambasady brytyjskiej " lub WSI , UOP , BOR , WSW , PKO ,SKO , NBP, CIA , FBI , BWP , SDKFZ lub jeszcze jakimś innym skrótem żeby mnie załatwili bo widzę że znasz dużo skrótów .

Proszę beż urazy i pozdrawiam
Napisano
Grove3. Jak wszystko wiesz i masz w necie to po co ta szopka?
Piszesz, że to co pisałem nie wniosło nic do tematu, i słusznie, bo nie to było moim celem. Jacobs się pytał o to i owo i częściowo mu odpowiedziałem tak na forum, jak i na priva.
Nie wierzysz? Twoja sprawa. Małej wiary jesteś.
Jeśli piszesz, że każdy potrafi załatwić znaleźne to proszę podaj mi taką sprawę gdzie je uzyskano... Szaleję z ciekawości.
:D :D :D
Fotka V170 miała za zadanie pokazać jak to TO wygląda, bo do tej pory autorzy pisali, że ma tam się znajdować taki czy inny pojazd, ale fotki takowego nie załączyli.
Wybacz, ale już Ci pisałem, że nie zamierzam niczego nikomu pokazywać.
Napisałem, że zajmuję się organizacją poszukiwań i wydobyć, że w razie czego mogę postarać się i o znaleźne, że współpracuję ze służbą konserwatorską. I to jest prawda. Jeśli nie potrafisz tego sprawdzić to już Twój i tylko Twój problem.
Kiedyś może uwierzysz, czego Ci życzę.
Pozdr. wars98
Napisano
Zapytam jeszcze raz. Czy Bojko nie siedzi teraz w więzieniu za to że zbyt gorliwie wyciągał informacje od innych poszukiwaczy?
Napisano
Nie chodzi o szopkę .
Chodzi dokładnie o to że w tym temacie zostało podane nazwiska mojego wójka (Chrzestnego ) i z tego wnioskuję że to co piszesz jest bzdurą przeczytaną w internecie lub gazecie . Właśnie rozmawiałem z nim na ten temat i takiego ubawu jak teraz to nie miał nigdy w życiu .
Jak dla mnie jest to powtarzanie zasłyszanej legendy bez faktów , które zostały sprawdzone .
A co do znaleźnego jest to prawnie uregulowane co powinieneś wiedzieć . Druga sprawa że ciężko wyegzekwować tą należność ale można i to nie dużym nakładem środków .
Jeżeli wartość muzealna jest wysoka i znalezienie skarbu" nie było następstwem przestępstwa należy się każdemu .
Jako przykład mogę podać historię dzieci , które jakieś 3 lata temu znalazły porcelanę wartości 70000 zł i obiecano im za to 10% Po kilku miesiącach jeśli dobrze pamiętam Prezydent Kwaśniewski osobiście interweniował w tej sprawie i znaleźne zostało wypłacone .Prezydent załatwił to całkowicie darmo !!!.
Pewnie dużo osób z forum słyszało o tej sprawie gdyż była mocno nagłośniona w mediach .

Nie odbieraj proszę tego co piszę jako atak na Twoją osobę .
Jest to tylko moja niechęć do opowiadań o szczelinie której prawdopodobnie nigdy nie było .

Tym bardzie że raz piszesz że nie chcesz mówić na ten temat bo się boisz o życie a za chwilę piszesz że chcesz ją znaleźć .
Pozdrawiam
Napisano
Grove3. Litości... Piszesz, że ktoś miał otrzymać znaleźne, że to taka była głośna sprawa. Ja się zaś Ciebie pytał, czy ktoś otrzymał? Konkrety.
Jeśli byłoby to takie proste, to twierdzę, że powinniśmy mieć prawdziwy boom (to takie modne określenie) na poszukiwania zakończone znaleziskami. Jakoś tego nie zauważyłem, służba konserwatorska też. Więc?
Wnioski same się nasuwaja.
Obietnice, a rzeczywistość, to dwie zupełnie różne sprawy.
Kwaśniewski obiecywał młodym mieszkania, Miller gruszki na wierzbie, Kaczyński 3 mln mieszkań...
A ja się pytam: I co z tego??
Jeśli idzie o historię szczeliny, to pisałem już, że chodziło o przedstawienie sprawy Jacobsowi (skoro prosił). Oddzielenie prawdy od fikcji jest w tej sprawie trudne.
Nie mniej wydaje się, że szczelina nie jest fikcją.
Czy Bojko siedzi? Chyba nie. Wiem, że dłubał jakiś czas temu w Bolkowie, w Górze Ryszarda, nawet Odkrywca" pisał, ale coś ucichło...
Pozdr. wars98
Napisano
wars, no no pozazdroscic takiego artykułu i to w gazetce samorzadowej rozdawanej bezplatnie...
Sukces że ho ho!?!? :)
Ty to masz prasę , pozazdroscić;)
a tak powaznie to jak czytam twoje posty to się zastanawiam czy jest jakis temat na którym się nie znasz? chyba nie, jak mniemam.
czołgi, u-botty, zagrabine skarby nazistowskie, co jescze

a tak naprawdę to robisz tylko dym na forum, obrażasz wszystkich dajac do zrozumienia że są nieukami i nic nie wiedzą.
Co cię to tego upoważnia?
ta piątka z prawa cywilnego?
nawiasem to majstersztyk bufonady, i zatkało mnie na jakies chyba dwa tygodnie bo co się zbierałem żeby cos napisac to gulgotałem ze smiechu i klawisze mi się mylili
Napisano
Tak zupełnie na marginesie - bo już nie mogę...
Wars98 ( nazwisko znane redakcji) sie chwialił swego czasu , że ukonczył prawo na Uniwersytecie Warszawskim.
To dlaczego NIKT o takim absolwencie tam nie słyszał ????????????????????????????????????????????

tak sie jeno zastanawiam ...

akagi
też prawnik - moge wkleić skan dyplomu :))))))

ps.

A takich glupot prawnych jak te które Piotuś wypisuje na Odkrywcy to ja już dawno nie czytałem. Parunastu kolegów z branży też nie.
Napisano
No to jak ????? jest dyplom , czy ni ma ?????? . Jak ni ma - to wygląda na podszywanie sie - zupełnie jak w przypadku MPW . A wogule , jak obserwuje posty Pana Warsa , to dziwne że jeszcze nie znalazł żywego Hitlera.
A może Hitler siedzi w komórce u Warsa ????? i produkuje dyplomy ??????
Napisano
Tak się zastanawiam gdzie jest admin? Podobno OT miały być zwalczane?
Panowie Akagi i Hartmann. Sugestie o podszywaniu się zapamiętam sobie. W stosownym czasie odpowiednie kroki zostaną przeze mnie poczynione poczynione.
Widać jaki z Ciebie marny kolego Akagi prawnik skoro podzielasz zdanie co poniektórych o stosowaniu do militariów zapisów o zabytkach archeo. Kauzyperda.
Napisano
Panie Wars Pan musisz mieć superpamięć albo listę proskrypcyjną - tych zabić , tych osądzić itd , itp.Tak sobie poprzeglądałem kilka list dyskusyjnych - Pan po prostu jesteś jakiś dziwny .Liste na odkrywcy z Pańskimi postami przeczytałem dokładnie . Nie udało się wkręcić do IPN-u z Sowimi , teraz są całe bataliony szabrowanych czołgów - też pewno nikt nie da pensyjki - ciekawe co będzie następne ???? - ale kroi sie dobry etacik - trzeba tylko zostać redemtorystą - reszta bez komentarza.
Napisano
No więc aby rozwiać te wszystkie wątpliwości proponuję po prostu wkleić skan dyplomu i po problemie.Wtedy na forum uczciwie przeproszę - nie ma sprawy .Tylko niech to ktoś uwiarygodni.
Napisano
No tak jedyne co mi się ciśnie na klawisturę :
Naśmiewajmy się z siebie , nie róbmy debila z poważnych osób .
Cieszę się że ktoś podchodzi z jajem do tej sprawy .
Ale!! Ale na miłość boską nie róbmy z ciemnego narodu bezmózgów . To że ktoś czuje się lepiej wykształconym od ogółu nie znaczy że jest mądrzejszy .
Radzę traktować to z umiarem ponieważ inteligencja do mądrości ma bardzo długą drogę .
A jeśli chcesz kogoś wprowadzać w błąd to do przedszkolaków .

Mam nadzieję że mało osób dało się nabrać na te opowiastki .

Ps.
Proszę o przetłumaczenie skrótu OT gdż moja znikoma inteligencja tego nie ogarnia .

Po raz kolejny proszę o wyrozumiałość ale jakoś nie wierzę w twoje słowa i nadal nie interesuje mnie penis obrzezany lub nieobrzezany .

Czekam na fakty faktyczne nie przeczytane w Obliczach Historii i w Google .
Dziękuję .

I jeszcze jedno staram sie namówić wujka do wytoczenie koledze Wars98 sprawy cywilnej .
Jednak skurczybyk ma swój charakter i będzie ciężko .
W stosownym czasie odpowiednie kroki zostaną przeze mnie poczynione "
W tej sprawie proszę o kontakt z własnej kieszeni opłacę ludzi którzy was z tego wyciągną .

A mnie osobiście rozbawiło to że nasz znawca prawa szuka pomocy u admina .
Jak to jest ??
On (admin) czeka na denuncjatora .

Pozdrawiam tych normalnych i tych którym się zdaje że takowymi są .

Mając na względzie zaistniałą sytuację mogę mawet zaprosić kol . Pik78 na wspólną libację .
Stawiając nienawiść ponad pogardę .
To co tutaj przeczytałem przechodzi moje pojęcie .

A ukryty Mercedes V170 , który był przed Nysą etatowym ambulansem polskim to mnie rozłożył na łopatki .

Pozdrawiam
Napisano
A Ty możesz czuć się zaproszony tak czy tak , nie mam do Ciebie żadnych pretensji i w okresie wakacyjnym zapraszam na bogate tereny . Będziemy organizowali większą imprezę na starym poligonie wtedy zaprosimy każdego , kto będzie chciał spędzić parę nocek pod namiotem lub gołym niebem i przy dobrym czeskim browarku .
Będzie do przeszukania 700 hektarów fantonośnego pola .
Myślę że wystarczy już sprzeczek chociaż nie to miałem na celu .
Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie