Skocz do zawartości

dziwna tarcza-2 RP?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam nabyłem na allegro z inymi fantami taką oto tarczę-średnica 20cm zrobiona z aluminium ze stalowymi zawiaskami i izasuwka a tyłu-2 częściowa składana...i tak myslę że mogło to pochodzić z 2 RP-druga strona pokryta jest minią a na to arbką która jest w odcieniu identyczna jak khaki z polskich puszek po maskach rsc które mam...co powiecie-macie jakiś pomysł czy to nasze czy inne?

Napisano
Jedyne co moge Ci powiedzec to to, ze rzecz taka pokazywano juz na forum, niestety nie pamietam jaki byl temat i jakie byly odpowiedzi.O ile dobrze pamietam byl to jakis znak sygnalizacyjny, ale nie chce Cie w blad wprowadzic. Pogrzeb na forum.
Napisano
no właśnie ja tez pamiętam że było cos podobnego ale za cholere nie moge odnaleźć wątku...przy dokładnych oględzinach okazało się że moje kółko było moocowane na czymś-jakimś wysięgniku...więc myślę że było od jakiegoś pojazdu może?albo wagonu-oznaczenie konca składu pociągu składane jak przyczepiało się kolejne wagony?jak ktos ma jakiś pomysł albo znalazł tamten stary wątek to dajcie znać:)
Napisano
witam
mam wrażenie, że mogło pełnić funkcję obrysówki"
na odchylonych wysięgnikach, wyznaczając strefę bezpiecznego manewru wymijania, zawracania.
Takie elementy widziałem w zastosowaniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie