torba5 Napisano 12 Marzec 2006 Autor Napisano 12 Marzec 2006 Witam posiadam ten o to muszkiet który wystawiłem na allegro z braku kasy ale nie wiele o nim wiem może koledzy coś pomogą,cene minimalną ustawiłem wysoko z braku wiedzy za ile może zejść proszę o ewentualną pomoc w temacie
torba5 Napisano 12 Marzec 2006 Autor Napisano 12 Marzec 2006 taki stan już zastałem polerowany był ale nie kątówką,ktoś usiłował ściągnąć naleciałości ale nic nie jest zrobione po chamsku wszystkie rysy można wyciągnąć dosłownie flanelą,a drzewiec jest po renowacji już przezemnie ale w renomowanej firmie nie domowymi metodami
torba5 Napisano 12 Marzec 2006 Autor Napisano 12 Marzec 2006 wszystkich zdjęć nie załączyłem jak co wysłać moge na maila,bicia z płytki zamka to FQUL DE PLiAH pełna zgodność numeryczna na kolbie bicia według mnie jednostek ale tego nie wiem na 100 %
Darek419 Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 Rozumiem brak kasy,ale szkoda go sprzedawać za parę złotych.pozdro.
torba5 Napisano 19 Marzec 2006 Autor Napisano 19 Marzec 2006 Witam zostaje w domu,przekonaliście mnie pzdr
MK Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Na dzień dobry - super sprzęt! Gratuluję możliwości samego wzięcia go do ręki. FQUE DE PL.AH znaczy zapewne Fabrique de ... i coś dalej. Karabiny wz. 1777 i ich pochodne produkowane były głównie w manufakturach w Charleville, Maubeuge, Saint-Étienne i dla marynarki w Tulle. Karabiny przeważnie na płytce zamka miały wygrawerowaną nazwę producenta czyli St Etienne" czy Mre Nle a Versailles" (Manufacture Nationale). Fabrique de PL. AH jakoś tu nie pasuje... no ale nie znam się na tym. W każdym razie sprzęt o tyle ciekawy, że używany już przez Legiony Polskie we Włoszech oraz wojska Księtwa Warszawskiego, kto wie, może akurat ten należał do któregoś z naszych w tym okresie lub był bronią powstańca? Jeszcze raz gratuluję, jutro jak zrobię skany to podeślę na maila, dziś już idę spać.Pozdrawiam
torba5 Napisano 14 Marzec 2006 Autor Napisano 14 Marzec 2006 daj adres na maila wyśle ci cały komplet jego zdjęć,nie wszystkie zamieściłem na forum pzdr
Czarek Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 zajebisty muszkiecik...nie wiem-sprzedaj teściową albo coś innego ale nie jego:)
torba5 Napisano 14 Marzec 2006 Autor Napisano 14 Marzec 2006 hłe hłe teściowej brak (już),spoko cene dałem tak zaporową że raczej zostane jego właścicielem na dłużej,albo zrobie interes życia,no i nie wiedziałem że mam aż tak fajny sprzęcik,a losy jego są z goła dziwne zanim do mnie trafił robił za lampe z abażurem pzdr Rafi
torba5 Napisano 13 Marzec 2006 Autor Napisano 13 Marzec 2006 Witam dla mnie temat tylko i wyłącznie,kolega krzycho może pomóc w temacie to zapraszam,nie chce pomóc to niech nie jątrzy,a jak chce coś kupować to na allegro,nie mam pewności co do tego muszkietu i dla tego pytam i oczekuje tylko i wyłacznie dobrej rady i wiedzy kolegów mam nadzieje że wyjaśniłem co trzeba pozdrawiam
Pytanie
torba5
44 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.