Skocz do zawartości

Grupa rekonstrukcyjna batalionu im. Emilii Plater

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mysle że dobrym pomysłem byłoby stworzenie grupy rekonstrującej Samodzielny batalion kobiecy im Emilii Plater? szczegolnie atrakcyjne byłyby jak myśle posady oficerów werbunkowych...
Napisano
Tak, chętnie wezmę udział w tym jakże szczytnym przedsięwzięciu!!! Dla siebie, jeżeli to oczywiście możliwe, chciałbym zarezerwować funkcję lekarza batalionowego. Mam również propozycję aby funkcję oficera polityczno - wychowawczego objął kolega Lokomotywa.
Napisano
Myślę, że to dobre propozycje,ale mysle że lokomotywa moze być zbyt surowy. tu potrzeba oficera wychowawczego z biglem. Tyle bab trzymac w karbie...
Jakby co przydzieli sie oczywiscie jakieś ładne adiutantki.
Napisano
Tak. Oficerem ds. wychowawczych 1 DP był jak pamiętem Włodzimierz Sokorski. Co w związku z Platerankami ?
Ano to że miał opinię największego casanovy w Dywizji.
Nigdy miał nie przepuszczać okazji.
Napisano
Ciekawe czy przepuścił tow. Wandzie W, przecież to była super laska. Chociaż z drugiej strony nie rozsądnie byłoby wchodzić w paradę tow. Stalinowi.
Kolego Wulfgar, a może ty ewentualnie podjąłbyś się zagrania jako tow. Wanda? Może otrzymabyś jakąs nagrodę np. na festiwalu w Karlovych Varach?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie