Rybciak Napisano 7 Marzec 2006 Autor Share Napisano 7 Marzec 2006 Witam, przedwiosenne porządki, wyciągnąłem dziś łuseczkę, porządna miedź, kal.7,5cm, wysoka na ok. 28cm. Niestety - jak widać na foto - 18 cm nie wygląda najlepiej, porządnie pogięta od góry. Za to 10 cm od podstawy jest w ślicznym stanie.Wartość kolekcjonerska żadna, ale żal też wyrzucić.Czy ma ktoś jakieś pomysły co z niej zrobić, jakąś sztukę domową", podobną do okopowej"? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 To moja łuseczka, znaleziona jesienią, co ciekawe była w całości wypelniona niemiecką amunicją do mausera (???). Bicia anglojęzyczne, kal. ok. 75 mm. A co do zastosowania, to moja żona zrobiła z niej ostatnio wazon na suche kompozycje kwiatowe, fajnie wygląda (łuska).Pozdrowionka!Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Na gablotkę kiszka toto postawić !Proponuje tobie zaniesc ta łueczke na skup złomu . Waży pewnie okolo 2-3 kg ,dostaniesz wiec pewnie z 25-30 zł ! I bedzie sporo kaski na np baterie na nowy sezon do detekta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Ja bym to wyprostował młotkiem gumowym na jakiejś rurze.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Można w niej chować flaszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel69 Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 przed żoną Danielu?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Przed tymi białymi myszkami w pikelhaubach, co na nią ciagle włażą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel69 Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 mój kumpel widział szpunki- cokolwiek to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Szpunk to taka postać z książki A. Lindgren.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel69 Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 No proszę, a jak takie coś wyglada? ale najlepsze zwidy po gorzale miał jeden gość, który widział białe niedźwiedzie w pomidorach hehe to ci dopiero odlot :)) pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.