Skocz do zawartości

Pomysły na łuskę

Rybciak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przedwiosenne porządki, wyciągnąłem dziś łuseczkę, porządna miedź, kal.7,5cm, wysoka na ok. 28cm.
Niestety - jak widać na foto - 18 cm nie wygląda najlepiej, porządnie pogięta od góry. Za to 10 cm od podstawy jest w ślicznym stanie.
Wartość kolekcjonerska żadna, ale żal też wyrzucić.

Czy ma ktoś jakieś pomysły co z niej zrobić, jakąś sztukę domową", podobną do okopowej"? Pozdrawiam!

Napisano

To moja łuseczka, znaleziona jesienią, co ciekawe była w całości wypelniona niemiecką amunicją do mausera (???). Bicia anglojęzyczne, kal. ok. 75 mm. A co do zastosowania, to moja żona zrobiła z niej ostatnio wazon na suche kompozycje kwiatowe, fajnie wygląda (łuska).
Pozdrowionka!
Daniel

Napisano
Na gablotkę kiszka toto postawić !Proponuje tobie zaniesc ta łueczke na skup złomu . Waży pewnie okolo 2-3 kg ,dostaniesz wiec pewnie z 25-30 zł ! I bedzie sporo kaski na np baterie na nowy sezon do detekta :)
Napisano
No proszę, a jak takie coś wyglada? ale najlepsze zwidy po gorzale miał jeden gość, który widział białe niedźwiedzie w pomidorach hehe to ci dopiero odlot :)) pozdrowienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie